ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020


Από την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Τοπική μας Εκκλησία, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 και ώρα 18.30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή και ώρα 18.30
           
Το πρόγραμμα των Ομιλητών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

  • Κυριακή 1 Μαρτίου (Τυρινής): ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.


  • Κυριακή 8 Μαρτίου (Α΄ Νηστειών): ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

  • Κυριακή 15 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 22 Μαρτίου 2020 δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων μας, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου. 

  • Κυριακή 29 Μαρτίου (Δ΄ Νηστειών): ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΣ – Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • Κυριακή 5 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου