ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ



Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο-προϊστάμενο της Ενορίας, Ιερόθεο Παπαγρηγορίου-Εφημέριο της Ενορίας Βατώντα, τον Πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Πιλάτη, τον Ιερομ. Γρηγόριο Κλεούδη, τον Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το χωρίο «Συ δε, ω άνθρωπε του Θεού...αγωνίζου τον καλόν αγώνα της πίστεως· επιλαβού της αιωνίου ζωής, εις ην και εκλήθης» από το διατεταγμένο αποστολικό ανάγνωσμα (Α’ Τιμ. 6, 11-16).

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Αγίας Τριάδος Στροφυλιάς, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Κορέλη-Εφημέριο της Ενορίας Αγ.Αναργύρων Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου-Εφημέριο της Ενορίας Στροφιλιάς και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, ανέπτυξε ερμηνευτικά την παραβολή του ασώτου υιού (Λουκάν, 15, 11-32) και με απλό πατρικό λόγο ενστάλαξε στις ψυχές των πιστών τα διδάγματα της συγκινητικής περικοπής, ενώ, λίγο πριν την απόλυση, τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέα Γεωργίου Κορέλη.
Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου