ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΧΡΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ



Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θεόδωρος Τζούμας, με το υπ’ αριθμ. 1715/3.2.2020 έγγραφό του, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο ότι, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης των καθολικών των Ι. Μονών Παναγίας Εικονιστρίας και Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου και μετά από αίτημα του Δήμου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα έργα εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όπου υπάρχει η δέσμευση, τα έργα που εντάσσονται εκεί, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Ο Σεβασμιώτατος, με το υπ’ αριθμ. 205/4.2.2020, προς τον κ. Δήμαρχο Σκιάθου, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιό του, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, για το πολύ ευχάριστο αυτό νέο και τους συνεχάρη για το αμέριστο ενδιαφέρον τους, όσον αφορά την αποκατάσταση πολιτιστικών και ιερών μνημείων, όπως τα ενταχθέντα μεγάλης ιστορικής σημασίας έργα, αλλά και γενικότερα για την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.
Ευχήθηκε δε, σύντομα να αξιωθούμε, να χαρούμε να δούμε αποκαταστημένα στο αρχαίον κάλλος τα ιερά αυτά εκκλησιαστικά και μοναστηριακά σκηνώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου