Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με εκπροσώπους της Κίνησης “Προσπάθεια οργάνωσης καταστημάτων Εστίασης”



Συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης “Προσπάθεια οργάνωσης καταστημάτων Εστίασης”, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 14 Μαΐου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με αφορμή την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης την 1η Ιουνίου. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του τρόπου διαμόρφωσης των χώρων των καταστημάτων τους, κυρίως σχετικά με την  ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ομαλά στις νέες αυτές υγειονομικές συνθήκες, αναμένοντας και τις αντίστοιχες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων. 
Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες ότι θα έχουν την στήριξη της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστούν όλες οι ευεργετικές διατάξεις που θα υποδειχθούν από την Πολιτεία, με παράλληλη ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, χωρίς βέβαια να εμποδιστεί η κοινή χρήση των οδών και των πλατειών από τους πολίτες. 

Επιπλέον, τους ενημέρωσε για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, που έχει ήδη λάβει ο Δήμος, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.
 Τέλος, συζητήθηκαν οι δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για την ανάπτυξη του Τουρισμού, ξεκινώντας από τη δημιουργία Τουριστικής Επιτροπής,  καθώς η προβολή και η προώθηση του Τουρισμού θα επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.
Γραφείο Τύπου

Δήμου Χαλκιδέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου