Ο βουλευτής ΚΚΕ Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος στη σύσκεψη του Συλλόγου Γονέων ΕΕΕΕΚ ΕύβοιαςΟ Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας , πήρε μέρος στη σύσκεψη του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Χαλκίδας (ΕΕΕΕΚ) ευχαρίστησε τους οργανωτές και στον χαιρετισμό τους ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: 
. Να ξέρετε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας. Καταθέσαμε αμέσως ως αναφορά το υπόμνημα- εξώδικο στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία  και καταθέσαμε ειδική ερώτηση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ ενώ σκεφτόμαστε να φέρουμε τον αρμόδιο υπουργό για συζήτηση στη Βουλή.
Θα κάνουμε τα πάντα να αναδειχτούν τα θέματα που θέτει το υπόμνημα σας το οποίο μιλάει για εκρηκτική κατάσταση. Στηρίζουμε αυτά τα αιτήματα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ικανοποιηθούν. 

Έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε τέτοιες συσκέψεις , σε συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, έχουμε συγκρουστεί μαζί τους, έχουμε ακούσει παχιά λόγια, έχουμε καυτηριάσει πρακτικές κωλυσιεργίας και εμπαιγμού των οικογενειών των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη αποφασιστικότητα, να ανέβει η απαιτητικότητα, η πίεση, όσο γίνεται πιο μαζικά, με στήριξη μαζικών φορέων, ακόμα και σωματείων της περιοχής. Κι εμείς θα είμαστε μαζί σας. 
Πέρασαν πολλές κυβερνήσεις και  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και συνεργασίες και ΣΥΡΙΖΑ και η κατάσταση παραμένει ίδια. Γιατί η πολιτική τους δεν έχει κριτήριο να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και κέρδη των επιχειρηματιών. Υλοποιούν την κατεύθυνση της Ε.Ε.  που λέει ότι τα ΑμΕΑ όπως και οι ηλικιωμένοι «στοιχίζουν!
 Τι είναι για μια κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη στέγαση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες; Είναι τραγικό 10 χρόνια τώρα, σε 14 κοντέινερς και να συζητούμε σήμερα για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης;
Να υψώσουμε τη φωνή μας , να οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας να εξασφαλιστεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος,  με ευθύνη του κράτους, γιατί αυτό έχει την υποχρέωση να πληρώσει και να λύσουμε προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Άμεσα θα επισκεφθούμε το ΕΕΕΕΚ και άλλα σχολεία  και θα επιμείνουμε πολύ γιατί δεν μπορεί να βγει χειμώνας με τέτοιες συνθήκες. Να εξετάσουμε ακόμα και το είδος των λυόμενων αιθουσών κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να  διαμορφωθούν συνθήκες που θα μείνουν τα παιδιά. Πρέπει να λυθεί άμεσα ένα πακέτο μέτρων όπως: το στέγαστρο στην αυλή , δεν μπορεί σε περίπτωση βροχής τα παιδιά να στοιβάζονται στις αίθουσες. Δεν μπορεί να υπάρχουν τρεις τουαλέτες για 66 παιδιά. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνθήκες υγιεινής και μια σειρά άλλα προβλήματα;
Θα απευθυνθούμε στο Δήμο και την Περιφέρεια, στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση, θα ασκήσουμε πίεση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να λυθούν τα προβλήματα  άμεσα.
 Θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία για το χώρο οικοδόμησης του νέου κτιρίου, να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα με επείγοντα χαρακτήρα, έτσι ώστε να υπάρχει σύγχρονη στέγη με όλες τις ανέσεις, με ευθύνη  του κράτους
Παιδιά με ειδικές ανάγκες, όταν αναπτύσσονται σε πρόσφορο έδαφος, με ουσιαστική επιστημονική στήριξη, με εξασφαλισμένο ευχάριστο χώρο, μπορούν να εξελιχθούν. Αν βρουν προβλήματα, αν βρίσκονται κάτω από τις απαράδεκτες συνθήκες που συζητάμε σήμερα για το ΕΕΕΕΚ, η όποια κατάκτηση και πρόοδος υποχωρεί.
Μας ενδιαφέρει επίσης το ζήτημα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, η εύρεση και σωστή αξιοποίηση χώρου ημερήσιας απασχόλησης με την ευθύνη και τη χρηματοδότηση του κράτους.
Για το νομό της Εύβοιας μας απασχολεί –λόγω της μορφολογίας του- το θέμα της μεταφοράς των παιδιών  και η ανάγκη δομών ειδικής αγωγής στη Β. και Ν. Εύβοια.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου