Με αργούς ρυθμούς η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2020

τέλη κυκλοφορίας 2020, photo: Eurokinissi
Είκοσι μέρες έμειναν προκειμένου εκατομύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Για όσους δεν πληρώσουν τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα.
Με πολύ αργούς ρυθμούς εξελίσσεται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με ένα πολύ μικρό μέρος των πολιτών να έχει προσέλθει στις τράπεζες για την πληρωμή τους. Από τα τέλη κυκλοφορίας 2020 το Δημόσιο αναμένει συνολικά έσοδα 1 δισ. ευρώ, ποσό που θα κλειδώσει το στόχο για το υπερπλεόνασμα του 2019.

Αν και απομένουν 21 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να δοθεί και μία ολιγοήμερη παράταση, όπως συνηθίζεται.
Σημειώνεται πως τα ειδοποιητήρια της εφορίας δεν έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, με τους οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.
Τα πρόστιμα
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
Αναλυτικά καταβάλλεται το ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου