Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν 70 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν 70 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους
Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 70 ανθρώπους ως ύποπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σε επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης δύο μήνες μετά τον φόνο του ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Η αστυνομία έχει συλλάβει τζιχαντιστές στα τέλη Δεκεμβρίου τα δύο τελευταία χρόνια μετά την Πρωτοχρονιά του 2017, όταν ένοπλος σκότωσε 39 ανθρώπους σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας συγκέντρωσε πληροφορίες και πραγματοποίησε τις επιχειρήσεις στις κεντρικές επαρχίες της Άγκυρας, της Καισάρειας και των Αδάνων, καθώς και στην επαρχία Μπατμάν στα νοτιοανατολικά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Περίπου 400 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση στην Μπατμάν που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) και έθεσαν υπό κράτηση 22 ανθρώπους σε επιδρομές που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα σε διάφορες διευθύνσεις, ενώ κατέσχεσαν επίσης όπλα, πυρομαχικά και έγγραφα, μετέδωσε το Ανατολή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 30 ιρακινοί πολίτες, δύο Σύροι και ένας Μαροκινός τέθηκαν υπό κράτηση στην Άγκυρα. Εννέα ιρακινοί πολίτες που είχαν δράσει στη Συρία και το Ιράκ τέθηκαν υπό κράτηση στην Καισάρεια, ενώ τέσσερις Σύροι και δύο Ιρακινοί τέθηκαν υπό κράτηση στα Άδανα, μετέδωσε το πρακτορείο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 27 Οκτωβρίου πως ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Δύο ημέρες αργότερα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο τους εορτασμούς της Ημέρας της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα στείλει μέχρι το τέλος του χρόνου πίσω στις πατρίδες τους τους περισσότερους από τους ανθρώπους που κρατεί ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου