Φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων της Εύβοιας








Μετά τους καθιερωμένους Αγιασμούς για την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς, ξεκίνησαν και επίσημα οι δράσεις των Τμημάτων μας. 
Την 9-10/11 πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας, όπου 26 Στελέχη από 4 Συστήματα της Εύβοιας (Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης Μεσσαπίων) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του πρώην Δημ. Σχολείου Καμαρίτσας Μεσσαπίων, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής. Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Βασίλης Μπίρτσας, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Χρήστος Αλεξίου, Γιάννος Παράνομος, Κώστας Δεμερτζής, Γιάννης Ποστέκογλου, Παναγιώτα Μπουρνιώτη. 
Την 17/11, διεξήχθη στη Χαλκίδα το θεωρητικό στάδιο της Προπαρασκευαστικής Εκπαίδευσης που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 12 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 7μελές επιτελείο εκπαιδευτών, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα του Προσκοπισμού γενικότερα και στη διεξαγωγή παιχνιδιών και διεύθυνση τραγουδιών. Αρχηγοί των  ενοτήτων οι εκπαιδευτές Βαθμοφόρων Κώστας Δερβεντζής και Χρήστος Αλεξίου. Η διεξαγωγή των δράσεων ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Στ. Ελλάδας & Ευβοίας.
Την 23/11 πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ψυχικού η απονομή των Προσκόπων Έθνους όπου 8 νέοι από τα Συστήματα της Ν. Αρτάκης και των Μεσσαπίων (Βήττας Ν., Δόνδωρος Εμ., Καλπακίδου Ν., Καρακώστα Κ., Καραντάκη Μ., Μαυρομάτης Σ., Μπίτζου Ι., Σωφρονίου Αλ.,) έλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ύψιστη ηθική αμοιβή του Προσκόπου Έθνους. 

Επιπλέον όλα τα προσκοπικά τμήματα της Εύβοιας πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις με γνώμονα τη ζωή στο ύπαιθρο και την κοινωνική προσφορά. Αξιοσημείωτη είναι η διεθνής δράση των ενηλίκων Στελεχών και Ανιχνευτών του 6ου Συστήματος Χαλκίδας στο μεγαλύτερο Προσκοπικό Κέντρο στον κόσμο, στο Kandersteg της Ελβετίας και να κατακτήσουν τα μονοπάτια των Άλπεων. Η δράση πραγματοποιήθηκε 25 έως τις 29 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 18 Ενηλίκων Εθελοντών. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολύτιμες εμπειρίες, με το πνεύμα της παγκόσμιας συναδέλφωσης και συνεργασίας, σε πρωταρχικό ρόλο, σε ένα πολυπολυτισμικό περιβάλλον.
 Η Ομάδα του 1ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε (26-27/10) διήμερη δράση στο Ορειβατικό Καταφύγιο Δίρφυος κατακτώντας την κορυφή της Εύβοιας, ενώ η Αγέλη του 1ου Συστήματος Μεσσαπίων πραγματοποίησε (9-10/11) διήμερη δράση στο Μακρυμάλλη. 
Οι ανωτέρω δράσεις είναι ενδεικτικές, δεδομένου ότι οι Πρόσκοποι της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Μεσσάπια, Λίμνη, πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση συνεχόμενες δράσεις με γνώμονα την περιπέτεια, την αγάπη για τη φύση, αλλά και την προσφορά και τον εθελοντισμό. 




                                                                Με εκτίμηση
       

Δημήτριος Καψούλης

        Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Στ. Ελλάδας& Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου