παραχωρηση, από τον ολνε, προβλητα στον ομιλο βιοχαλκο


Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Λιμενικής Πολιτικής

          Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ο.Λ.Ν.Ε.  Α.Ε., εγκρίθηκε από το ΔΣ του οργανισμού η παραχώρηση του Θ’ προβλήτα προς χρήση, από τον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του τσιμεντάδικου.
Στις συγκεκριμένες λιμενικές εγκαταστάσεις προβλέπεται, από το master plan, η μεταφορά του εμπορευματικού λιμανιού της Χαλκίδας.
Ερωτάμε λοιπόν τον Ο.Λ.Ν.Ε.  Α.Ε. και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση, ποιος ο λόγος της εν λόγω παραχώρησης, αφού σε αυτό το σημείο, στο προσεχές μέλλον θα λειτουργήσει ο νέος εμπορευματικός λιμένας Χαλκίδας;

Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ζητήσει, από τον Ο.Λ.Ν.Ε.  Α.Ε., να «παγώσει» το θέμα, τι μεσολάβησε και με βιασύνη επαναπροωθείται η παραχώρηση;
Γιατί ο Ο.Λ.Ν.Ε.  Α.Ε. δεν επισπεύδει την ολοκλήρωση του master plan ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τον κάλλιστο(κατά τα λεγόμενά του)  πελάτη του, διαθέτοντας τις ανακαινισμένες προβλήτες στην περιοχή του τσιμεντάδικου;
Ποιο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από αυτή την παραχώρηση, αφού ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εξυπηρετείται πλήρως και αποτελεσματικά  από τις λιμενικές εγκαταστάσεις και, αποτελεί το 70% της κίνησης του λιμανιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σημερινό του status.
O ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει με κάθε τρόπο καταστήσει σαφές ότι, είναι υπέρ κάθε μορφής ανάπτυξης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και κατ’ επέκταση των λιμανιών,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδέχεται το ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα, ιδιαίτερα του λιμανιού της Χαλκίδας που δεν έχει ενταχθεί στον ΤΑΙΠΕΔ.
Καλό θα είναι λοιπόν ο Ο.Λ.Ν.Ε.  Α.Ε. να προχωρήσει τάχιστα στην ανάδειξη και αξιοποίηση των λιμανιών της Εύβοιας, αντί να τα εκχωρεί σε ιδιώτες. 

απο το γραφειο τυπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου