ΑΣΕ Χαλκίδας.Σχόλιο για τη συγκρότηση του ΔΣ Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας

agonistiki-syspeirosi
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Ασφαλώς και δεν περιμέναμε να παραδεχτούν την αλήθεια για τη μεθόδευση της συνεργασίας στη συγκρότηση του προεδρείου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας οι παρατάξεις ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ. Λένε ψέμματα και οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις του ΔΣ μπορούν να το επιβεβαιώσουν για το τι συνέβη μέσα στη συνεδρίαση και πώς προέκυψε το σημερινό προεδρείο με αποκλεισμό της ΑΣΕ. 


Η πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΗΣΥ, παρότι διαθέτει μόνο σχετική πλειοψηφία με τρεις έδρες, ζήτησε να πάρει δύο θέσεις (Πρόεδρο και Γραμματέα). Για τη θέση του Αντιπροέδρου πρότεινε συνάδελφο από τη δεύτερη δύναμη ΔΑΚΕ. “Όσο για την ΑΣΕ που είναι 3η δύναμη να πάρει το ταμείο”, είπαν. Εμείς, συνάδελφοι, προτείναμε όπως κάνουμε πάντα, αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο. Η αρχική μας πρόταση ήταν να αποτελείται από τη ΔΗΣΥ ως πρώτη δύναμη για Πρόεδρο, από τη ΔΑΚΕ ως δεύτερη για Γραμματέα και από την ΑΣΕ ως τρίτη για Αντιπρόεδρο.

Είναι θράσος να ισχυρίζονται οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό. Και φυσικά όταν η αλήθεια δεν μπορεί να διαψευστεί το “γυρνάνε” στον αντικομμουνισμό! Παλιά τους τέχνη κόσκινο να υιοθετούν ακροδεξιά ρητορική!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι αναπληρωτές,
Μην εμπιστεύεστε τις δυνάμεις αυτές που για άλλη μια φορά με τα λεγόμενά τους τονίζουν ότι στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο, που απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών τώρα, που σας θέλουν με μια βαλίτσα στο χέρι να γυρνάτε την Ελλάδα χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα. Προσβάλλουν τους χιλιάδες συμβασιούχους-αναπληρωτές που στηρίζουν χρόνια την εκπαίδευση.

Ο αποκλεισμός της ΑΣΕ από ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται πως θα αξιοποιούσαμε τη θέση που μας αναλογεί στο προεδρείο για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και γι’ αυτό ορθώνουν εμπόδια. Για μας, η συγκρότηση του ΔΣ πρέπει να αποτυπώνει τη βούληση των συναδέλφων και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αγωνιστική δράση του Συλλόγου. Η ΑΣΕ, ακόμη πιο μαχητικά, θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της για την ανασύνταξη του κινήματος. 

Δεν είναι “οπισθοδρόμηση” τα αιτήματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Είναι ρεαλισμός να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας για την καλύτερη ζωή όλων μας με προμετωπίδα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, την κοινωνική ασφάλιση. Για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

Τέλος, εάν η παράταξη της ΔΗΣΥ όπως λέει είναι υπέρ του διαπαραταξιακού αναλογικού προεδρείου, ας το συγκροτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου