Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ



Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε σε προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθησαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων και η Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, ο συνεφημέριός του Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ έψαλαν με κατάνυξη τους θαυμάσιους ύμνους χορωδίες ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καραγκούνη και του λαμπαδαρίου κ. Ιωάννου Δέδε.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το περιεχόμενο των προεόρτιων ακολουθιών της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς εορτάσουν εν χαρά, ενώ ανήγγειλε ότι στις 26 Δεκεμβρίου 2019, στη σύναξη της Θεοτόκου, συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία πάλι στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα ψάλλουν μαθητές της παιδικής Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση της Δασκάλας τους κ. Μαρίας Καψάλη-Καθηγήτριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου