Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΡΕΩΝ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό.

Στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος και εκ της Ενορίας του Αγίου Νικολάου προερχόμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, επίσης, κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας το χωρίο από την προς Γαλάτας Επιστολή του Απ. Παύλου «ο καρπός του Πνεύματός εστιν ... πίστις, πραότης, εγκράτεια» (5, 22-23).

Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος άγιος Ωρεών χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο, ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.


Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και συλλιτανεύοντος του άρτι αφιχθέντος εκ Βορείου Ευβοίας, Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, και συμμετεχόντων Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και αμέσως μετά, κατά την εκκλησιαστική τάξη, Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (+1975), των αοιδίμων Ιερέων, των Κτητόρων και Ανακαινιστών του Ιερού Ναού και όλων των Ενοριτών, το οποίο προσέφερε το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια πολυμελείς Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε και κατέκλεισε τον Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου για να λάβει την χάρη του. Μεταξύ αυτών, αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Ενορίας με τις σημαίες τους, αφού οι τρεις Εφημέριοι Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης και Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος έχουν αναπτύξει άριστη συνεργασία με τις μαθητικές και εκπαιδευτικές Κοινότητες της Ενορίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος, Αντιπλοίαρχος κ. Χρήστος Φραγκιάς, με πολυμελή αντιπροσωπεία του Λιμενικού Σώματος κ.ά.

Την Ιερά Πανήγυρη κάλυψε ραδιοφωνικά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου