Καταργούνται οι διπλές εισφορές

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι»
Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι», όπως θα προβλέπει διάταξη στο νέο ασφαλιστικό, ενώ στις συναλλαγές με αποδείξεις δαπάνης το όριο πέφτει στα 3.000 ευρώ από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα.
Τέλος οι διπλές εισφορές για όσους μισθωτούς έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Για συμπληρωματικό εισόδημα πλήρωναν διπλές εισφορές για σύνταξη και περίθαλψη με βάση το μισθό και με βάση το εισόδημα που αποκτούσαν από το μπλοκάκι για τη δεύτερη απασχόλησή τους.

Πρακτικά πλήρωναν χαράτσι σε κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία κι αυτό είχε επιβληθεί με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, η εισφορά στο «μπλοκάκι» καταργείται εφόσον ο εργαζόμενος καλύπτει από την εισφορά του μισθού του τα 210 ευρώ της νέας κατώτατης εισφοράς.
Για κάθε παράλληλη δραστηριότητα που θα ασκεί ως μη μισθωτός με το μπλοκάκι, δεν θα καταβάλλει καμία επιπλέον εισφορά από τη στιγμή που ως μισθωτός έχει συνολικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη) πάνω από τα 210 ευρώ.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, ένας λογιστής που δουλεύει ως μισθωτός με αποδοχές 1.200 ευρώ έχει συνολικές ασφαλιστικές κρατήσεις 325 ευρώ στον κλάδο σύνταξης και περίθαλψης σε ποσοστό 27,10%.
Από το 27,10% η εισφορά εργαζομένου που πληρώνει ο ίδιος είναι 9,22% (με 6,67% για σύνταξη και 2,55% για περίθαλψη), ενώ το υπόλοιπο 17,88% είναι η εισφορά υπέρ του εργαζόμενου, την οποία πληρώνει ο εργοδότης (με 13,33% για σύνταξη και 4,55% για την περίθαλψη).
Όλα τα παραπάνω αλλάζουν με το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου