ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ




Μετά από αυθόρμητη πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί, οι μικροί μαθητές και μέλη της παιδικής χορωδίας βυζαντινής μουσικής του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της  Ι. Μητροπόλεως, κ. Μαρίας Καψάλη, έψαλλαν στην ακολουθία του Όρθρου της συνάξεως της Θεοτόκου και την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και μετέδωσαν σε όλη την Τοπική Εκκλησία το χαρμόσυνο δοξολογικό μήνυμα της Σαρκώσεως του Θεού και της θεώσεως του ανθρώπου.  
Τα παιδιά είχαν προετοιμασθεί για αυτή την ημέρα μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος τα άκουσε να ψάλλουν τους ιαμβικούς ειρμούς των καταβασιών των Χριστουγέννων και τους προέτρεψε να μάθουν όλη την ακολουθία, ώστε να εορτάσουν μαζί την ημέρα αυτή.

Κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια προς πάντες, συνεχάρη την  κ. Καψάλη και τα παιδιά για την πρόθυμη υπακοή τους στην παράκληση του Επισκόπου τους και προέτρεψε με έμφαση και άλλους γονείς κι άλλες Ενορίες να μαθαίνουν στα παιδιά τους την πατροπαράδοτη βυζαντινή μουσική, που εκφράζεται και διασώζεται μέσα στη λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου για έκτη συνεχή χρονιά, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο εις το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας υπηρετών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, φίλος και παλαιός συμμαθητής του αγίου Χαλκίδος, από τα χρόνια των σπουδών τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
 Ο άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προσφώνησε και ευχήθηκε στον Σεβασμιωτατο άγιο Πτολεμαϊδος, ο οποίος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την πάντοτε φιλόξενη διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου