ΕΝΦΙΑ: Αντικειμενικές αξίες φωτιά σε 3.000 περιοχές

Φτάνει ο ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα στις 3.000 περιοχές που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.



Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αργότερο στα μέσα Φεβρουαρίου να έχει στα χέρια του τις τιμές ζώνης που θα εφαρμοστούν στις υπό ένταξη περιοχές και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί ο φόρος ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων των ανωτέρω περιοχών.





Ο “βαρύς” λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ και οι εξαιρέσεις



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας της Καθημερινής, σημαντικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ΕΝΦΙΑ θα δουν οι κάτοικοι στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά που είναι εκτός αντικειμενικών αξιών, όπως και όλοι υπόλοιποι οικισμοί του μεγαλύτερου νησιού του Ιονίου με εξαίρεση την πρωτεύουσα Αργοστόλι που διαθέτει τιμές ζώνης καθώς και η Ιθάκη η οποία βρίσκεται στο σύνολο της εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.



Στην Ήπειρο ,σε ολόκληρο τον νομό Άρτας εντός αντικειμενικού συστήματος βρίσκεται μόνο η πόλη της Άρτας. Όλοι οι υπόλοιποι οικισμοί παραμένουν εκτός τιμών ζώνης. Στη Θεσσαλονίκη περιοχές στο Λιμάνι, στη Νέα Μεσημβρία, στο Καυταντζόγλειο, στη Διεθνή Έκθεση, στη Διεθνή Έκθεση, στην πλατεία Δικαστηρίων και άλλες βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού αξίας ακινήτων.



Στην Αττική εκτός συστήματος είναι τα Τουρκοβούνια, τμήμα του Ψυχικού, η περιοχή του Σισμανογλείου στα σύνορα Αμαρουσίου –Μελισσιών, ο Παράδεισος Αμαρουσίου, η περιοχή Μπαλάνα στον Γέρακα, τμήματα της Νέας Μάκρης και της Παλλήνης. Το ίδιο ισχύει και για περιοχές –φιλέτα στη Μύκονο, στη Πάρο αλλά και στην Κέρκυρα.

Οι οικοπεδικές εκτάσεις



Μάλιστα ορισμένες οικοπεδικές εκτάσεις που είναι εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην Παλλήνη που εγκρίθηκαν τα τελευταία χρόνια με ή χωρίς πράξη εφαρμογής, αντιμετωπίζονται ως εντός σχεδίου πόλεως χωρίς όμως να υπάρχουν υποδομές (αδιάνοιχτοι δρόμοι, χωρίς ύδρευση, ΔΕΗ και κοινόχρηστες υποδομές). Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ΔΟΥ προσδιορίζουν αξίες κατ΄εκτίμηση οι οποίες ξεπερνούν κατά 400% τις όμορες πολεοδομικές ενότητες που βρίσκονται στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου