Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας για το θάνατο του εργαζομένου στην καθαριότητα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκιδέων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ευάγγελου Καραβασίλη, εργαζόμενου στην καθαριότητα, που βρήκε τραγικό θάνατο ξημερώματα παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο.
Μας γεμίζει οργή το γεγονός ότι εν έτη 2020 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κρέμονται στην κυριολεξία πίσω από τα απορριμματοφόρα, παρότι με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο έχουν χάσει τη ζωής τους ή τραυματιστεί σοβαρά πολλοί εργαζόμενοι πανελλαδικά. Αποτελεί πρόκληση ότι οι συγκεκριμένες συνθήκες εναρμονίζονται με το ισχύον νομικό καθεστώς για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, ενώ η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των απορριμάτων θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των όρων εργασίας όπως και αμοιβής.

Απαιτείται, ξεπερνώντας όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, να εξασφαλιστεί άμεσα από το Δήμο Χαλκιδέων, η επιβίωση της πολυμελούς οικογένειας του εργαζόμενου.
Απαιτείται να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν πιθανές ευθύνες.

Παράλληλα χρειάζεται να διεκδικηθεί η βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασίας, να αντιστοιχηθούν με την εποχή που ζούμε και τα επιτεύγματα της τεχνολογία και της επιστήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου