Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά !!!





Η πολιτική της αδιοριστίας την τελευταία δεκαετία με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τα κενά στα σχολεία της Εύβοιας δεν είναι απλά νούμερα. Ολοήμερα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία είναι κλειστά, τμήματα Ένταξης και τμήματα Υποδοχής είναι κλειστά, μαθητές φοιτούν χωρίς παράλληλη στήριξη, Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δε διδάσκονται, Δομές Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων δε λειτουργούν, μαθητές δεν έχουν καθηγητές Μουσικής, Εικαστικών, Θεατρολόγους, Γυμναστές και Ξένων Γλωσσών.
Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας, ο μέσος όρος ηλικίας των αναπληρωτών έχει μεγαλώσει δραματικά, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες στο να μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, να αποκτήσουν οικογένεια, σταθερότητα στην εργασία και στον τόπο διαμονής. 
Ο περιβόητος αριθμός των 5000 μόνιμων διορισμών που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λύσει το πρόβλημα!

Χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις σχολείων στην περιοχή μας, σε Νηπιαγωγεία του Φάρου Αυλίδας και της Αρτάκης αλλά και άλλες περιπτώσεις σχολείων όπου μόλις συνάδελφοι απουσιάσουν με άδεια κύησης, ασθενείας, σχολεία κλείνουν, ολοήμερα τμήματα βρίσκονται στον αέρα και προστίθενται δεκάδες κενές ώρες στα σχολεία. Αυτή είναι η περιβόητη κανονικότητα που διατυμπανίζει από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση!     
Δεν είναι δυνατόν το 2020, να τρέμουν γονείς και εκπαιδευτικοί μήπως κάποιος συνάδελφος αρρωστήσει ή κάποια συνάδελφος βρίσκεται σε κύηση αφού δεν θα υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει!
 Καλούμε όλους τους συναδέλφους και γονείς να διεκδικήσουμε από κοινού:
  • μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (37.000 όπως ανακοίνωσε η Υπουργός), αφού είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να συμβάλει ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν  στοιχειωδώς.
  • Άμεση κάλυψη με προσλήψεις αναπληρωτών όλων των κενών που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της χρονιάς.
  • Ούτε ένα τμήμα κλειστό, ούτε μια ώρα χαμένη!
  • Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει τη δική του παράλληλη.
  • Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων.

Χαλκίδα 23/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου