Γιώργος Μαρίνος "Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, είναι πολύ επικίνδυνη"

«Είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό και απαιτούμε να αποσυρθεί», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, για τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Την ακύρωση της συμφωνίας ζητούν φορείς και συνδικάτα που ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Γιώργος Μαρίνος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά, ανοίγοντας το στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας και παραχώρησε βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει βήμα παραπέρα, παραχωρώντας όσες βάσεις θέλουν οι ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σημείωσε ότι κάνουν την Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιείται ο λαός. Αναφέρθηκε ακόμα στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας ως συνοδείας σε γαλλικό αεροπλανοφόρο και στην προετοιμασία αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη και στα Στενά του Ορμούζ, όπως επίσης και πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία.


«Τα δίνετε όλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές», τόνισε ο Γ. Μαρίνος και συμπλήρωσε πως ο λαός δεν ξεχνάει τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τη δικτατορία στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και κατοχή. Υπογράμμισε πως έχει χρεοκοπήσει η στρατηγική του «καλού παιδιού» των Αμερικανών και της ΕΕ στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Ανέφερε ότι η Τουρκία με αυτές τις πλάτες γκριζάρει το Αιγαίο και κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν για να συνδιαχειριστούν το Αιγαίο και για αυτό η κυβέρνηση επανέφερε τη θέση για προσφυγή στη Χάγη και την κάλεσε να πει δημόσια τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό με την Τουρκία.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
Η κατάπτυστη συμφωνία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής. Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά της συμφωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου