ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Όλοι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ
Όλοι το Σάββατο 25/1/2020 στις 11.00πμ συγκέντρωση στην Ομόνοια& πορεία στο Σύνταγμα.
Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Είναι προμελετημένο έγκλημα η εκποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.
Η ΛΑΡΚΟ υφίσταται τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις , τόσο της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες , καθώς και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις .
Το μόνο που δεν τους απασχόλησε ήταν η επιβίωση και ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ. Κύριος προσανατολισμός τους, σε πλήρη συμπόρευση και με τις ευλογίες της  Ε.Ε., ήταν το ξεπούλημα καιη παράδοσή της σε ιδιώτες, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους αγοραστές σε βάρος των εργαζομένων και του Δημοσίου συμφέροντος. 

Τελευταία πράξη του δράματος είναι η ένταξη της ΛΑΡΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μέρος των ασημικών που οι κυβερνήσεις των μνημονίων, δεσμεύτηκαν να πουλήσουν για να εξυπηρετήσουν το ληστρικό χρέος της χώρας προς τους δανειστές. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν κάνει γνωστό πως θέλουν να λάβουν εκκαθαρισμένη την ΛΑΡΚΟ, χωρίς υποχρεώσεις και εργαζόμενους. Με το χαμηλότερο τίμημα γι’ αυτούς.
Η υποβάθμιση τωνσυνθηκών εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, η απουσία εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και της παραγωγικής διαδικασίας, η εργολαβοποίηση και διάλυση κάθε εργασιακής σχέσηςκάνουν την άλλοτε ναυαρχίδα της ελληνικής βιομηχανίας να γίνεται κρεματόριο για τους εργαζόμενούς της. Ενώ,το πλούσιο ιστορικό κακοδιαχείρισης, αλόγιστης σπατάλης και διαπλοκής(πλήθος υπόγειων σχέσεων που εκτείνεται από τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες, τα συνδικάτα μέχρι και τις κυβερνήσεις) οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση κάθε εργατικής αντίστασης.
Αυτό το πλέγμα συμφερόντων, βρίσκεται πίσω από την απαξίωση, την απειλή μη-λειτουργίας και τα εργατικά = εργοδοτικά εγκλήματα. Είναι αυτό που απειλεί την ζωή των εργατών της ΛΑΡΚΟ και το ψωμί των οικογενειών τους. 
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων  ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης, εγκατάλειψης και ξεπουλήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, για να κερδίσουν όλα όσα τους ανήκουν.


   Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στον λαό και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου