Στους παθιασμένους ρυθμούς του αργεντίνικο τάνγκο θα παραδοθεί για δύο βραδιές, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή του κοινού, θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Φεβρουαρίου
Στους παθιασμένους ρυθμούς του αργεντίνικο τάνγκο θα παραδοθεί για δύο βραδιές, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μιας και θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό διήμερο με τάνγκο και αργεντίνικα τραγούδια. Στην ξεχωριστή αυτ’η γιορτή θα συμμετάσχουν αξιόλογα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα ενώ ενεργός θα είναι και ο ρόλος του κοινού!

Το τάνγκο πήρε την πρώτη του μορφή στις υποβαθμισμένες συνοικίες του Ρίο ντε λα Πλάτα στα τέλη του 19ου αιώνα και κατάφερε, με έναν μοναδικό δυναμισμό, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να εμπλουτιστεί στον 20ό και τον 21ο αιώνα εκφράζοντας ένα είδος τελετουργικού ερωτικού κώδικα που ανανεώνεται διαρκώς μέσα από καινούργιους ερμηνευτές και δημιουργούς.

Πρόγραμμα διημέρου

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
20:30 Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Συναυλία του Athens Tango Ensemble
Το εξαιρετικό κουιντέτο Athens Tango Ensemble, πλαισιωμένο από καταξιωμένους τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές, παρουσιάζει γνωστά και αγαπημένα τάνγκο. Πάθος, νοσταλγία και αισθαντικότητα, με επιτυχίες του θρυλικού Carlos Gardel, του μοναδικού Astor Piazzolla και άλλων συνθετών, αλλά και με τραγούδια που άφησαν εποχή (La Cumparsita, El Choclo κ.ά.). Ένα ξεχωριστό θέαμα με πολλή μουσική που μας μεταφέρει από το μαγευτικό Μπουένος Άιρες στο αριστοκρατικό Παρίσι.Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
18:15 Αίθουσα Βanquet
Χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις»
Tanda: μια τετράδα τραγουδιών με κοινό χαρακτήρα, που χορεύονται από το ίδιο ζευγάρι. Συνήθης διάρκεια: 12 λεπτά…
«Με λένε Εύα Δήμου και είμαι δημοσιογράφος. Στο τελευταίο ταξίδι μου στην Αργεντινή, έπεσε στα χέρια μου το ημερολόγιο της Λώρας Μεντή, γνωστής χορεύτριας τάνγκο. Πριν δύο χρόνια εξαφανίστηκε αναπάντεχα. Και εγώ είχα το ημερολόγιο της.
Λένε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όντως;».
Έτσι αρχίζει η χοροθεατρική παράσταση «12 λεπτά να ζήσεις», μια αναζήτηση στον χρόνο με άρωμα tango, μυστήριο και ανατροπές.
Το τάνγκο είναι ένας χορός που μπορεί να γίνει ακλόνητο πάθος, τρόπος ζωής. Τι γίνεται όμως όταν το πάθος μεταμορφώνεται σε εμμονή; Θα καταφέρει η πρωταγωνίστρια να βρει την άκρη του νήματος; Και με ποιο τίμημα;

20:00 Αίθουσα Βanquet
Μιλόνγκα στο Banquet
Μιλόνγκα σημαίνει ακούμε και χορεύουμε τάνγκο! Μια αυθεντική χορευτική βραδιά για tangueros και όχι μόνο! Απολαύστε το τάνγκο στην πραγματική του διάσταση. Στην πρώτη του ύπαρξη. Ζήστε την ιεροτελεστία, τους μυστικούς κώδικες. Αφήστε τη μαγεία του να σας παρασύρει, χορέψτε κι εσείς! Δείτε τον καβαλιέρο να ζητάει τη ντάμα, την ντάμα να διαλέγει τον καβαλιέρο, τα ζευγάρια να αγκαλιάζονται και να στροβιλίζονται με τις περίτεχνες φιγούρες τους σαν να μην υπάρχει κανείς άλλος γύρω τους. Παρακολουθήστε υπέροχα σόου με ζωντανή μουσική από το Athens Tango Ensemble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου