Σάλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής έβγαλε προς... πώληση σημειώσεις έναντι 8 ευρώ!

Σάλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής έβγαλε προς... πώληση σημειώσεις έναντι 8 ευρώ!
Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πωλούσε σημειώσεις στους φοιτητές του ένταντι 8 ευρώ. Σάλος έχει προκληθεί με την πανεπιστημιακή κοινότητα να ζητά την απομάκρυνσή του.
Ο καθηγητής δίδασκε με σύμβαση στο μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία  στο χειμερινό εξάμηνο ενώ ο καθηγητής είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.
Η δράση του καθηγητή στα Ιωάννινα έγινε γνωστή γρήγορα. Πρόλαβε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.
Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Θέση στις καταγγελίες περί πώλησης σημειώσεων σε φοιτητές από συγκεκριμένο καθηγητή πήρε το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες παγώνει και η σύμβαση του συγκεκριμένου διδάσκοντα που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.
«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου