Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Φωτογραφίες: Αδρέας Ρούκο, Παρασκευή Σπυροπούλου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, επισκέφτηκε την Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία. Μάλιστα ο σύλλογος Ποντίων Ευβοίας «Οι Κομνηνοί» προσέφεραν αρτοκλασία τιμώντας, εκ μεταθέσεως, τον προστάτη τους Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.
Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο λόγο, αναπτύσσοντας διδακτικά μηνύματα που απορρέουν από την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την βασιλόπιτα των χορευτικών συλλόγων στους οποίους διδάσκει παραδοσιακούς χορούς ο κ. Δημήτριος Ελευθερίου. Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και την ευλογία του, ο χοροδιδάσκαλος και μαθητές του, όλων των ηλικιών.
Αργότερα παρευρέθηκε στην συνεστίαση που διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Αρρένων και ευλόγησε την βασιλόπιτα, συγχαίροντας τον Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως για το επιτελούμενο έργο του υπέρ ευοδώσεως του Ιδρύματος.
Επίσης το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ερέτρια, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, την οποία οργάνωσε η ο Εφημέριος, Οικον. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης και οι συνεργάτες της Ενορίας Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου