Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις.

Γεωργιάδης για α' κατοικία: Δεν δέχομαι να προστατεύουμε τον μπαταχτσή
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις γύρω από την υπόθεση προστασίας της α' κατοικίας.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η διαφωνία του είναι στην απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας «λες και είμαστε στο 2010».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η απόλυτη απαγόρευση ίσχυσε τα τελευταία δέκα χρόνια που η χώρα ήταν σε οικονομική κρίση και αναρωτήθηκε όσο πάμε προς την κανονικότητα δεν πρέπει να επιστρέψουμε προς το 2000 όταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε απόλυτη προστασία της α΄κατοικίας;».
«Το να μιλήσουμε για 2-3 χρόνια να το καταλάβω, να μιλάμε για πάντα;» έθεσε το ερώτημα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «η απόλυτη προστασία σημαίνει απαγορεύεται ο πλειστηριασμός».

Γεωργιάδης: Μέχρι τις 30 Απριλίου ισχύει η απόλυτη προστασία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε, παράλληλα, ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, υπάρχει απόλυτη προστασία. «Από τις 30 Απριλίοιυ θα υπάρχει προστασία για τον αδύναμο. Μέχρι τις 30 Απριλίου ισχύει η πλατφόρμα. Όποιος πιστεύει ότι είναι κάτοχος μέσης ιδιοκτησίας και αισθάνεται ότι θέλει να πληρώνει και δεν μπορεί, με βάση τα όρια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κάνει αίτηση και να σώσει το σπίτι του και να πάμε μπροστά ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Αυτοί προφανώς πρέπει να προστατεύονται και θα προστατεύονται», πρόσθεσε
«Δεν δέχομαι να προστατεύουμε τον μπαταχτσή» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «αυτός που έχει και δεν πληρώνει στερεί από κάποιον να παρει στο μέλλον στεγαστικό δάνειο, στερεί από τον οικοδόμο τη δυνατότητα να έχει δουλειά».

ΤΟ ΚΙΝΑΛ έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον Alpha, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Λυπάμαι πολύ για την Φώφη Γεννηματά. Είχε ανέβει στο βήμα και αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για νεοφιλελευθερισμό, λέει το ΚΙΝΑΛ θα φέρει πρόταση νόμου για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Ανεβαίνω λοιπόν και της λέω, ότι η απόλυτη προστασία πλήττει τη στεγαστική πίστη, ότι δεν μπορούμε να προστατεύουμε αυτόν που έχει να πληρώσει και δεν πληρώνει, αλλά προστατεύουμε αυτόν που δεν έχει, γι αυτό κάναμε την πλατφόρμα και τον νέο πτωχευτικό κώδικα και της εξήγησα ότι δεν μπορεί να λέει αυτό το πράγμα γιατί και το ΠΑΣΟΚ όταν κυβερνούσε από το 1996 ως το 2004 και από το 1981 μέχρι το 1989, απόλυτη προστασία δεν υπήρχε. Γιατί πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει. Πήραν το βίντεο, έκοψαν αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα, στα οποία όμως πάλι δεν μπορούν να με χτυπήσουν και έχουν κάνει σήμερα όλη αυτή τη φασαρία, που πραγματικά είναι ντροπιαστική. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ έπαθε ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου