Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση τουριστικής επένδυσης

«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης στην Κασσιόπη της βόρειας Κέρκυρας από την NCH Capital.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει τα προβλήματα με την αδειοδότηση της επένδυσης που προωθεί η NCH Capital στην Κασσιόπη Κέρκυρας εξαιτίας των αντιδράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Ετσι, όπως είχε στην ουσία προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μεταφέρει την αρμοδιότητα έγκρισης της υψομετρικής μελέτης που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας στην Κασσιόπη στον υπουργό Υποδομών ενώ σήμερα ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία η σχετική αρμοδιότητα σε επενδύσεις που συνδέονται με το ΤΑΙΠΕΔ και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα ασκείται πλέον από τον υπουργό Υποδομών.
Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου με τη συνεργασία διεθνούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τον αρχικό υπολογισμό των 100.000.000 ευρώ. Κατά της επένδυσης έχουν ταχθεί όχι μόνο εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πανίσχυροι επιχειρηματίες που έχουν ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, «στις περιπτώσεις ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3986 / 2011 (Α’ 152), οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτες οδών και της έκδοσης σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών ασκούνται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται επί εκκρεμών, κατά την έναρξη ισχύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου