Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης για να τεθεί σε λειτουργία ο ακτινολογικός εξοπλισμός στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Ψαχνών και Αλιβερίου


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό ΥγείαςΜετά από μεγάλη καθυστέρηση, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αρχές Νοέμβριου 2019 εγκαταστάθηκε ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και εμφανιστήριο. 
Για την λειτουργία του και την παράδοση σε χρήση απαιτείται νέα αδειοδότηση του ιατρείου αφού πρώτα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ακτινοφυσικό. Από της αρχές Νοέμβριου με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι παραπάνω απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το ιατρείο να ξεκινήσει την λειτουργία του. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι από το Νοέμβριο, δηλαδή για 3 μήνες, δε λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα και κανένας πολίτης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στο Κ.Υ. για να βγάλει μια ακτινογραφία. Αυτό οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς σε ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα για ανάγκες που έπρεπε να καλύπτονται από το Κ.Υ.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Κ.Υ. Αλιβερίου και Ψαχνών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
- Για να αντιμετωπιστούν άμεσα αυτά τα προβλήματα και για να τεθεί σε λειτουργία ο ακτινολογικός εξοπλισμός με ευθύνη του αναγκαίου προσωπικού.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος
Λαμπρούλης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου