Ανατροπή στα έκτακτα μέτρα με τα 800 ευρώ

Photo: Eurokinissi
 Ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο Μega για τα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική οικονομία.
Μίλησε για την πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, η οποία και έχει ανοίξει και αποκάλυψε πως στην πορεία το υπουργείο θα προβεί σε διεύρυνση αυτών που εντάσσονται στη ρύθμιση.

«Δύο πράγματα θα γίνουν, διεύρυνση της παραμέτρου με τη μορφή κωδικού αριθμού δραστηριότητας και στη συνέχεια εξατομικευμένη αντιμετώπιση επιχειρήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Σταδιακά αυτοί που αδικούνται περισσότερο στην πρώτη φάση θα ενισχύονται περισσότερο στη δεύτερη», κατέληξε.
Παράλληλα, τόνισε ότι το νέο μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες και θα γίνει η κατάλληλη πληροφόρηση σε εκείνουν που θέλουν να προβούν σε νέα αίτηση εξατομίκευσης. 
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προστεθουν στη λίστα των ΚΑΔ μερικοί ακομα, μέχρι να οριστει πλήρως το μέτρο της εξατομίκευσης.
Στο χθεσινό eurogroup έγινε λόγος για μια πρώτη πρόσθετη απόφαση για ενεργοποίηση του ESM με ένα αρχικό ποσό 2% του ΑΕΠ (4δισ. για Ελλάδα), σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, το οποίο είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, γιατί θα χρειαστούν για τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης.
Ωστόσο, το ποσό αυτό δε γνωρίζει πώς θα αξιοποιηθεί, καθώς υπάρχουν άγνωστες βασικές παράμετροι του προβλήματος, άγνωστες παράπλευρες απώλειες και παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία.
Το κρίσιμο ερώτημα πάντως είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα lock down στις χώρες που έχουν επιβληθεί, τι εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και τι θα συμβαίνει όταν θα ολοκληρώνεται η εποχικότητα του ιού.
«Να το αντιμετωπίσουμε σαν ένα προσωρινό φαινόμενο και οχι μόνιμο», τόνισε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου