Τις επόμενες μέρες ο κορονοϊός θα δείξει τα δόντια του

Σύψας: Τις επόμενες μέρες ο κορονοϊός θα δείξει τα δόντια του
Κορονοϊός: Την απόλυτη τήρηση των μέτρων περιορισμού για την προστασία από τον κορονοϊό συνέστησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
Να μην εφησυχάζουν απέναντι στον κορονοϊό καλεί τους Έλληνες πολίτες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, αφού η πανδημία ακόμα «δεν έχει δείξει τα δόντια της» όπως σημείωσε.

Γι' αυτό και έκανε έκκληση για να τηρούνται τα μέτρα απομόνωσης που είναι τα μοναδικά που μπορούν να προστατεύσουν τον κόσμο όσο δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο για τον ιό.
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν μας εφησυχάζουν τα χαμηλα νούμερα, γιατί ξέρουμε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα ανέβει και θα δείξει τα "δόντια" της.
»Έχουμε νέο ιό, δεν έχουμε αντισώματα, δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια. Το μόνο όπλο μας είναι η καραντίνα. Είναι το τελευταίο χαρτί, να το παίξουμε καλά και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», σημείωσε για την εξέλιξη του ιού και πρόσθεσε αναφορικά με τα μέτρα απομόνωσης που έχουν τεθεί σε λειτουργία:
«Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε.
»Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου