Δήμος Θηβαίων: Έναρξη προγράμματος κουνουποκτονίαςΜε τον υπεύθυνο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών κ. Παναγιώτη Περγαντά συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Αναστάσιος Καμούτσης, καθότι ξεκινά στις 11/3/2020 το εν λόγω πρόγραμμα, αρχικά μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια με σύμβαση μέσω του Δήμου συμπληρωματικά, με τους ψεκασμούς να πραγματοποιούνται μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 

Συγκεκριμένα στον Δήμο Θηβαίων θα υλοποιηθεί πρόγραμμα διαχείρισης-καταπολέμησης των κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας με έμφαση σε εστίες που εντοπίζονται στο αστικό περιβάλλον όπως κανάλια, φρεάτια ομβρίων, βόθρους, στέρνες, διάφορες ανθρωπογενείς εστίες και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο

Στο φετινό πρόγραμμα διαχείρισης- καταπολέμησης κουνουπιών θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη μηχανισμών για την πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια μέσω της περιβαλλοντικής εξυγίανσης των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και της ενημέρωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου