Καιρός: Άνεμοι, συννεφιά και σκόνη.

photo αρχείου Eurokinissi
Οι ισχυροί άνεμοι, η συννεφιά και η σκόνη αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει σήμερα ο καιρός, ενώ θα είναι εντελώς διαφορετικός στα βόρεια σε σύγκριση με τα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου, γεωγραφικά «διπρόσωπος» θα είναι σήμερα ο καιρός στη χώρα μας. Στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Αντίθετα, στα νότια της χώρας, θα υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης.

Αναλυτικά, στα νοτιότερα τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, που θα φθάσουν τους 24-25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και τους 28-30 βαθμούς στην Κρήτη. Θα υπάρξουν, επίσης, τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, κάτι που από το πρωί αποκαλύπτουν και οι πρωινές εικόνες μετεωρολογικού δορυφόρου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Παράλληλα, σήμερα θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι τοπικά άνεμοι, με τις εντάσεις τους στο Βόρειο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου