Μη χορήγηση Φαρμάκων από το ΓΝ και ΚΥ Κύμης

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Υγείας
Μέχρι το 2013, τα φάρμακα υψηλού κόστους που αφορούσαν ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, όπως οι πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, τα προμηθεύονταν μέσω του ΙΚΑ της Κύμης όπου εξυπηρετούνταν οι ασθενείς της περιοχής. Μετά την κατάργηση με απόφαση της τότε κυβέρνησης και την κατάρρευση του ΙΚΑ, οι ασθενείς ήταν υποχρεωμένοι να προμηθεύονται τα φάρμακα τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ στο Ρέντη.

Το 2014 ο τότε Διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. της Κύμης σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΠΥ ανέλαβε την εξυπηρέτηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου, με έξοδα αποστολής του  ΕΟΠΠΥ,  ώστε  να δίδονται τα πιο πάνω φάρμακα από το νοσοκομείο, αφού το κοντινότερο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ ήταν στην Χαλκίδα.
Αυτό γίνονταν μέχρι πρόσφατα. Μέχρι το περασμένο μήνα!. Προ εικοσαημέρου, όπως αναφέρουν ασθενείς, το Νοσοκομείο της Κύμης έπαψε να  προμηθεύει στους ασθενείς τα φάρμακα τους και τους παραπέμπει στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στην Χαλκίδα. Αυτό σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία και έξοδα για τους ίδιους.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε για ποιο λόγο υπόκεινται οι ασθενείς σε αυτήν την ταλαιπωρία στερούμενοι τα φάρμακα τους; Ποιος πήρε αυτή την απόφαση και με ποιο αιτιολογικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου