Την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Βόρεια Εύβοια ζητούν οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου και Σπύρος Πνευματικός

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Βόρεια Εύβοια και την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων ζητούν οι βουλευτές Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου και Σπύρος Πνευματικός με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν, ότι η επέκταση της παροχής φυσικού αερίου είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με υψηλό ενεργειακό κόστος, όσο και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων με ενεργειακές ανάγκες. Παράλληλα, θα μειώσει σημαντικά το κόστος θέρμανσης του πληθυσμού της περιοχής, καθώς και τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Αναφέρουν, επίσης, ότι παρότι όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα του εν λόγω έργου και έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές αδειοδοτήσεις, η διαδικασία έχει «παγώσει». Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι εξαιτίας των επιπλέον προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού, η υλοποίηση του έργου είναι ακόμα πιο επιτακτική και επείγουσα και ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει η επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Βόρεια Εύβοια και με ποιες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου