Υ πεγράφη η μεταφορά του ποσού των 720.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του κληροδοτήματος Μπαφέρου, για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας



Υπεγράφη χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος με την επωνυμία “Κληροδότημα Βασιλείου Μπαφέρου” κα Έλενα Βάκα, η μεταφορά του ποσού των 720.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του κληροδοτήματος σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου και Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.Το εν λόγω ποσό θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο, σύμφωνα με την κύρια βούληση του διαθέτη, για την αγορά του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου θα έχει τη διαχείριση, ενώ παράλληλα οι αρμόδιες Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου, θα κληθούν να διεξάγουν εξ’ ολοκλήρου τον εκ του Νόμου προβλεπόμενο διαγωνισμό προμήθειας του εξοπλισμού.

Μετά την ολοκλήρωση του ταχθέντος σκοπού, με τα χρήματα που τυχόν περισσέψουν, θα ανεγερθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ιερός Ναός, μεγέθους ανάλογου του Ι.Ν των Αγίων Αναργύρων ή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Σχολής Πεζικού, για τον εκκλησιασμό των ασθενών.

“Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, πραγματοποιούμε την επιθυμία του διαθέτη κ. Βασιλείου Μπαφέρου, υπογράφοντας, όπως οφείλαμε, για τη μεταφορά των χρημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η αγορά ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού για την Παθολογική – Αντικαρκινική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου, θα ενισχύσει τον αγώνα της Διοίκησης, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας, που παλεύουν καθημερινά ενάντια στη μάστιγα του Καρκίνου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος, καθώς ομόφωνα προχωρήσαμε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων, για την επίτευξη του σκοπού του. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες του αείμνηστου Βασιλείου Μπαφέρου.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

“Η χθεσινή ημέρα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς το Κληροδότημα Μπαφέρου πλέον βρίσκεται στη διάθεση του Νοσοκομείου σε ειδικό λογαριασμό μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμαρχο Έλενα Βάκα, η οποία πραγματικά από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, είναι κοντά στο Νοσοκομείο και πάντα πρόθυμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη μέσω της διαλειτουργικότητας των δομών μας. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω θερμά όλη τη μέχρι σήμερα επιτροπή της Διαχείρισης του κληροδοτήματος Μπαφέρου, (Δήμαρχος Ε. Βάκα, Πρ. Εργατικού Κέντρου Δ. Μούντριχας, Πρ. Πελοποννησίων Θ. Γεωργουλόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ Επιμελητηρίου Ευβοίας Ι. Σταθόπουλος), που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε, καταφέραμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε το σκοπό του διαθέτη, και πλέον να περιέλθει στην κυριότητα μας, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε και να αξιοποιήσουμε για την ενίσχυση των υγειονομικών μας υπηρεσιών. Έχει ήδη συσταθεί ειδική εισηγητική επιτροπή από θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου, για την διαχείριση του ποσού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του διαθέτη. Παράλληλα, δημιουργήθηκε και ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου-προτάσεων αξιοποίησης του, προς όφελος των ασθενών του Νοσοκομείου μας. Σκοπός του μεγάλου ευεργέτη Βασιλείου Μπαφέρου, είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση υπηρεσιών του Νοσοκομείου για την καλύτερη αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών.

Στο νέο Νοσοκομείο μας λειτουργεί σύγχρονο ογκολογικό τμήμα με διαθεσιμότητα 11 κλινών και η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στις θεραπείες ογκολογικών ασθενών, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα. Ο σχεδιασμός μας θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την εκπλήρωση των υγειονομικών αναγκών των πολιτών και για την ανάπτυξη ογκολογικών θεραπειών ακτινοβολίας. Ειδικά προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη πραγματοποιηθεί αιτιολογική πρόταση στην Υγειονομική μας Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και επαφή με τον αρμόδιο καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, για την ένταξη της Εύβοιας και του Νοσοκομείου μας, στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών κέντρων. Σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου αυτού, το ληφθέν ποσό δύναται να καλύψει την κατασκευή μέρους του έργου αυτού.

Παράλληλα, με την Δήμαρχο έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε σύντομα να περιέλθει στη κυριότητα του Νοσοκομείου και το ακίνητο Β. Μπαφέρου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί ο διαγωνισμός για την μίσθωση του.

Οι καλές συνεργασίες φέρνουν και καλά αποτελέσματα. Ολοκληρώσαμε άλλο ένα σημαντικό έργο για την εξέλιξη του Νοσοκομείου μας.", δήλωσε σχετικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Γραφείο Τύπου 

           Δήμου Χαλκιδέων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου