Επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την βίλα στο Σούνιο έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μέσα από την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

 Τσίπρας: Βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο


Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα της ΝΔ για το σπίτι που νοίκιασε στο Σούνιο και πέρασε στην αντεπίεση ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ενώ τόνισε: «Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σχοινί - Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε τα κίτρινα δημοσιεύματα για τη βίλα.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Το σπίτι αυτό ήταν για 10 χρόνια ήταν ανεκμετάλλευτο. Ήταν σημαντική για μένα η δυνατότητα να έχω ένα σπίτι εκεί γιατί ήθελα να είμαι κοντά με την οικογένειά μου. Δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο κατόπιν συμφωνίας που έκανα με τον ιδιοκτήτη, όλα τα στοιχεία τα έδωσα στη δημοσιότητα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την επόμενη φορά που θα πάω να ενοικιάσω κάποιο σπίτι θα πάρω μαζί μου τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη .Τώρα είναι η σειρά του κ.Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις και να δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο. Θα φέρουμε τροπολογία που θα υποχρεώνει τους πολιτικούς να δηλώνουν την πορεία των δανείων τους», πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στο σπίτι του στον Λυκαβηττό»; διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι: «Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης επέλεξε τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα να στρέψουν την προσοχή στο σπίτι που νοικιάζω».

Μάλιστα σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι: «Ο κ Μητσοτάκη δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει μια συγγνώμη για την εκατόμβη νεκρών» ενώ τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα «τις ρυθμίσεις των δανείων του».

«Ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος», επεσήμανε και είπε ότι ο πρωθυπουργός «έχει δηλώσει 1,5 εκατ. δάνεια στο πόθεν έσχες. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις των δανείων του;».

Βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο
«Μιλάνε για βίλα, δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο.

Είναι ένα μικρό, όμορφο σπίτι σε μια πολύ ωραία περιοχή το οποίο νοικιάζω, είναι μια περιοχή με παραθεριστικές κατοικίες που νοικιάζονται με τη σεζόν.

Δίνω 6.000 τον χρόνο, ο ιδιοκτήτης είχε αγγελία 10 χρόνια και δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή», σημείωσε.

«Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για 3 μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη». «Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το δημόσιο , ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο» τόνισε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι «η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις».

«Μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι εγώ θα ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση, θα μπορείς τα μείνεις για τα επόμενα 3-4 χρόνια» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σπιτονοικοκύρη του και σημείωσε πως «την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη».

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα σώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένει στον Λυκαβηττό, γιατί δεν μένει σε κανένα από τα σπίτια που κατέχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ξέρετε, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα ενοίκια και τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τα 31 ακίνητα που διαθέτει και τα ενοίκια για αυτά, καθώς η οικογένεια του δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο από την πολιτική. Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες, ενώ μιλάνε για το δικό μου 500 εύρω και εάν έπρεπε να είναι 1000 ευρώ. Ξέρετε, ένας Πρωθυπουργός που χρωστάει 1,5 εκ. ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;», υπογράμμισε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «εμείς θα φέρουμε στην Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει στους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τον δανεισμό του, αλλά και την πορεία του χρέους του και τις ρυθμίσεις που έχει κάνει. Θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει. Διότι ξέρετε, ένας από τους τρόπους ξεπλύματος χρήματος είναι οι συνεχείς ρυθμίσεις δανεισμού».

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι «ενώ η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και η φωτογραφία του με άλλους πολίτες, χωρίς να φορά μάσκα, ήταν πρώτο θέμα για τόσες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, δεν αναφέρθηκε από πολλά ΜΜΕ».

Δεν θα ζητήσει μια συγγνώμη ο Μητσοτάκης
«Είμαστε πάνω από έναν μήνα σε lockdown και ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων είναι εξαιρετικά υψηλός. Κάτι δεν πάει καλά κι αυτό είναι ότι δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα. Οι πολίτες, όσοι μπορούν, αναγκάζονται να μετακινηθούν με τα Μέσα Μεταφοράς και να κάνουν μόνοι τους τα τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια, όσοι μπορούν να πληρώσουν αυτά τα τεστ. Είναι ένα κρίσιμο θέμα ο αριθμός των τεστ και η συνταγογράφηση των τεστ, για την οποία φωνάζουμε εμείς από τον Μάρτιο. Πόσο θα στοίχιζε άραγε αυτό, σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση δεν πίεζε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα;».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η κυβέρνηση είχε, από τον Μάρτιο, 8 μήνες για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, αλλά αυτό δεν έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορονοϊό, άνοιξε τον τουρισμό με τον τρόπο που τον άνοιξε και έτσι βρεθήκαμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ενώ έχουμε επί 10 ημέρες εκατόμβες νεκρών, ποτέ δεν είχαμε 3.000 νεκρούς μέσα σε 1 μήνα. Δεν έχει πολιτική ευθύνη για αυτούς τους 7-8 μήνες, αλλά μόνο ξέρει να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες; Δεν ξέρει να βγει και να πει μια συγγνώμη;».

Διπλωματική ήττα της χώρας στην Σύνοδο Κορυφής

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία, ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη αναφέροντας ότι πρόκειται για «ακόμη μια διπλωματική ήττα για την χώρα. Η Κυβέρνηση είχε πει ότι θα υπάρχουν κυρώσεις που θα «δαγκώνουν», πέρασαν δυστυχώς κάτω από τον πήχη και μέχρι τον Μάρτη η Τουρκία θα σουλατσάρει με το Oruc Reis. Είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας. Είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και η Κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας. Εδώ και 6 μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την επιθετικότητα της Τουρκίας, και τις οποίες προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Αυτή είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου