Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων για την μετεγκατάσταση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χαλκίδας στο Τάγμα Πεζοναυτών



Συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Δούνα Κώστα, τη Διευθύντρια κα. Βασιλάκου Ουρανία και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Χαλκίδας πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με την προσωρινή μετεγκατάσταση των διδακτηρίων.

Η Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι, έχοντας εξετάσει πολλούς πιθανούς χώρους, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατέληξαν ότι η καλύτερη δυνατή λύση προσωρινής στέγασης των 66 μαθητών των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ είναι το Τάγμα Πεζοναυτών. 

Συγκεκριμένα, στην έκταση του στρατοπέδου υπάρχουν 30 βάσεις μπετόν, που επιτρέπουν την τοποθέτηση νέων κατασκευών με εμβαδόν περίπου 40 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μια, διαστάσεις που προβλέπονται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) για αίθουσες διδασκαλίας σε προκατασκευασμένες υποδομές. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει έτοιμες υποδομές για την παροχή ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών. 

Τέλος η Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την υποβολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την αναζήτηση χρηματοδότησης για να τοποθετηθούν νέες προκατασκευασμένες αίθουσες. 

Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να επιτευχθεί η ταχύτερη μεταφορά των εγκαταστάσεων και η διαμόρφωση των χώρων, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να φιλοξενηθούν οι μαθητές με ασφάλεια και υγιεινή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου