Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Στις 8 Μαρτίου τιμούμε τη γυναίκα, το σθένος και τη μαχητικότητά της μέσα στις δεκαετίες, για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η γυναίκα πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Αγωνίζεται για τα δικαιώματα στην υγεία, την ασφάλεια, την εργασία, την εκπαίδευση, την κοινωνική αρωγή.

Στον αγώνα αυτό φέτος, μπροστάρισσες είναι οι γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid-19. Αυτές ιδιαιτέρως τις γυναίκες τιμούμε σήμερα, ως εργαζόμενες, λειτουργούς, εθελόντριες, συντρόφους και μητέρες. 

Χρέος όλων μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις για τη στήριξή τους, με την ελπίδα σύντομα να δοθεί τέλος στον υγειονομικό, οικονομικό και ψυχολογικό εγκλωβισμό που βρισκόμαστε.

Στον Δήμο Χαλκιδέων δηλώνουμε ηχηρό παρόν για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή αλλά και τη θέση όλων των γυναικών στην τοπική μας κοινωνία. Ενισχύουμε τις παροχές του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, επεκτείνουμε τη δράση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, υποστηρίζουμε τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και πραγματοποιούμε δράσεις για την προστασία της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου