Κινητοποίηση Ρετσινάδων

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΟΙ ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Ένα μήνα σχεδόν μετά τις καταστροφές στα Δάση απο την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ και μπροστά στην ανάγκη να ξεκινήσουμε τις εργασίες στο Δάσος για την παραγωγή νέας σοδειάς ρητίνης, είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Σε πολλά σημεία το δάσος εχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, είναι σχεδόν αδύνατον να δουλέψουμε στις περιοχές που έγιναν καταστροφές. Το κόστος είναι υπέρογκο.

Παρά τις προσπάθειες μας, τις ανακοινώσεις μας, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές δεν πήραν κανένα μέτρο για την προστασία μας και τα προβλήματά μας.

Αφού όλη αυτή τη περίοδο συζητήσαμε μεταξύ μας εκατοντάδες συνάδελφοι, μαζέψαμε την έγγραφη στήριξη των αιτημάτων μας από πολλούς συναδέλφους και παραγωγούς καθώς και αγρότες που έπαθαν ζημιές όπως εμείς, είναι ώρα πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Καλούμε σε αγωνιστική κινητοποίηση τους συναδέλφους ρητινοπαραγωγούς, καθώς και τους υπόλοιπους κλάδους που έπαθαν ζημιές.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 11/3/2021 στις 12:00 στο Δημαρχείο Μαντουδίου.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ευρύτερα τους αγρότες της περιοχής μας, σε μαζική συμμετοχή, τηρώντας τα μέτρα προστασίας απο την πανδημία (μάσκες, αποστάσεις) για να φωνάξουμε δυνατά τα αιτήματά μας:


  • Άμεση καταγραφή από τα αρμόδια Δασαρχεία, της ζημιάς που έχει υποστεί το Δάσος προκειμένου να ξεκινήσει διαδικασία αποζημιώσεων


  • Αποζημιώσεις χωρίς όρους και προυποθέσεις σε όλους τους παραγωγούς που έπαθαν ζημιά.


  • Άμεση αποζημίωση στο 100% των κατεστραμμένων πεύκων που «δουλεύουν» οι παραγωγοί στο ύψος της παραγωγής τους για δυο (2) τουλάχιστον έτη. Το ύψος της αποζημίωσης δεν μπορεί να είναι λιγότερο από τη μέση παραγόμενη ποσότητα των 3kg ρητίνης ανα κατεστραμμένο πεύκο για κάθε έτος.


  • Άυξηση της τιμής της επιδότησης στα 0,50 λεπτά του ευρώ ανα kg παραγόμενης ρητίνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα λόγω των καταστροφών έξοδα και  μεροκάματα που θα απαιτηθούν για την έναρξη της παραγωγής


  • Άμεσος καθαρισμός των δασικών - αγροτικών δρόμων και των μονοπατιών με κρατική ευθύνη 


  • Επαρκείς υποδομές πολιτικής προστασίας

Το ΔΣ του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Ευβοίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου