«Διατηρήσαμε ανοιχτό το δρόμο της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις και οφείλουμε συντονισμένα και με πραγματική συστράτευση να το φέρουμε και πάλι στη Λαμία και τη Στερεά»




"Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1951 να υλοποιείται από την ΕΛΠΑ, ως μια ιδέα μια ομάδας οδηγών και το 1953 καθιερώθηκε ως αγώνας αναφοράς στη παγκόσμια κοινότητα μηχανοκίνητου αθλητισμού, δίνοντας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Στερεά Ελλάδα, διεθνή προβολή. 

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει δώσει το παρόν 34 φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) και 22 φορές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC). Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Στερεά Ελλάδα και τη Λαμία, με ειδικές διαδρομές που ακόμη και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστες σε θέαμα, από οδηγούς και φίλους του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν κατάφερε να εμποδίσει τη φθίνουσα πορεία της διοργάνωσης. Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν και εξακολουθούν να υφίστανται, ο Δήμος Λαμιέων επί τρία χρόνια, από το 2016 έως και το 2018, συνέβαλε καταλυτικά στο να κρατήσουμε ζωντανό τον ιστορικό αυτό αγώνα.

Με τεράστια προσπάθεια, αναλάβαμε τότε, μαζί και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη διοργάνωση του Ράλλυ, το οποίο ήταν ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ERC). Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι πετύχαμε να διατηρήσουμε ανοιχτό το δρόμο της φετινής του επιστροφής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένα γεγονός αναμφίβολα θετικό για τη χώρα μας.




Για όλους εμάς, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη Φθιώτιδα και τη Λαμία, η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις «στο σπίτι του» είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Εκτός από την ιστορικότητα της διοργάνωσης και τη μοναδικότητα των διαδρομών της Ρούμελης, η περιοχή μας διαθέτει όλες τις υποδομές που χρειάζονται για τη διεξαγωγή του. 




Έχει, επίσης, αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν ότι όλοι οι κοινωνικοί, πολιτικοί και οικονομικοί φορείς του τόπου μας, με πρωτοστάτη την Αυτοδιοίκηση, στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους την άρτια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις. Γιατί αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός με παγκόσμια προβολή, το οποίο βοηθά την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις μ’ έναν αξιοσημείωτο τζίρο και αναδεικνύει τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό.




Εμφατικά λοιπόν, στηρίζουμε, όπως οφείλουμε, την προσπάθεια για την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα και στη Λαμία. Ευελπιστούμε δε, στην υλοποίησή του, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Λαμιέων, ότι η πρόταση που κατέθεσαν ήταν σωστά προετοιμασμένη και αναδεικνύει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. 




Δεν μας αξίζει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια ακόμη απόφαση σε βάρος της Στερεάς Ελλάδας, της Φθιώτιδας και της Λαμίας.




Για το καλό του τόπου μας, πρέπει να ασκηθεί κάθε επιρροή, ακόμα και πίεση, προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων από όλους όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα. Με καλύτερο συντονισμό και πραγματική συστράτευση, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που όλοι επιθυμούμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου