Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε από Κεφαλογιάννη στήριξη αυτοκινητιστών και επαναλειτουργία σχολών οδηγών

 

Την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης κατά την χθεσινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών. «Η επανεκκίνηση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας μπορεί να γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και δεν γίνεται να καθυστερήσει άλλο, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.  


Ο κ. Κεφαλογιάννης συμφώνησε με τον Θανάση Ζεμπίλη στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί από τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του Covid-19 και δεσμεύτηκε να επιμείνει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των Σχολών Οδήγησης. 


Επιπλέον, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε μέτρα στήριξης για τους αυτοκινητιστές και συγκεκριμένα για τα Ε.Δ.Χ. ταξί, τα τουριστικά και τα υπεραστικά και αστικά λεωφορεία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ζεμπίλης, «τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν περιορίσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνική ζωή. Μεταξύ των κλάδων που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία είναι και οι αυτοκινητιστές ταξί, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων. Ενώ από τη μία μεριά τα έσοδα των αυτοκινητιστών μειώνονται δραστικά λόγω των περιοριστικών μέτρων, από την άλλη τα έξοδα τους αυξάνονται λόγω του κόστους καθαρισμού και απολύμανσης των οχημάτων και των μέτρων προφύλαξης οδηγών και επιβατών. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης με την χορήγηση επιπλέον δόσης έκτακτης επιχορήγησης στα λεωφορεία, όπως και αποζημίωσης για τα σχολικά δρομολόγια, καθώς και η αναγνώριση του κλάδου των ΤΑΧΙ στο καθεστώς πληττόμενων επιχειρήσεων, ώστε να ενταχθούν στα οικονομικά μέτρα στήριξης που είναι σε ισχύ και από τα οποία δεν έχουν επωφεληθεί». 

  

Ο Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών αφού αναφέρθηκε στην επίλυση σειράς θεσμικών θεμάτων των αυτοκινητιστών, δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις προσπάθειες του και ως προς τα οικονομικά αιτήματα, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου