2η Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων



Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνέχεια του προγράμματος που υλοποιεί για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας», θα πραγματοποιήσει 2η Ηλεκτρονική Διαβούλευση Φορέων, την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 8 το απόγευμα.

Κύριο θέμα της Διαβούλευσης είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και η σύνταξη προτάσεων για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τις μετακινήσεις των πεζών και των οχημάτων στον Δήμο Χαλκιδέων.

Στόχος του Δήμου, μέσα από την εκπόνηση του Σχεδίου, είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να συντελέσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, περιορίζοντας παράλληλα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το στρατηγικό σχέδιο βασίζεται στην επιδίωξη για μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα σε ήπιες μορφές μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλπ.

Η Διαβούλευση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου