Η «Στερεά Υπεροχής» για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τομεακού Προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης 2021-2025.



Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο μια θεσμικής επιταγής και των ευρωπαϊκών οδηγιών, ήρθε για γνωμοδότηση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 2021-2025. 

Η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να αντιμετωπίσει  περισσότερο ως μια τυπική διαδικασία το όλο θέμα, εκτιμούμε πως ήταν άστοχη και άκαιρη.

Ως «Στερεά Υπεροχής», μέσω του εισηγητή μας Μωυσή Μπερμπερή, αναδείξαμε τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα, που ταλανίζουν την Περιφέρεια Στερεάς και καταθέσαμε μια δέσμη προτάσεων ενεργών πολιτικών, για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των  έργων.

Καταψηφίσαμε την εισήγηση, με το σκεπτικό ότι οι κυβερνητικές πολιτικές και το νεοψηφισθέν θεσμικό πλαίσιο για το περιβάλλον, όπως επίσης και η συμπόρευση της περιφερειακής αρχής με τις ως άνω επιλογές, κάθε άλλο παρά έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος την περιβαλλοντική προστασία στο πλαίσιο μιας δίκαιης ανάπτυξης.

Για τη «Στερεά Υπεροχής»

Δ. Αναγνωστάκης

Ακριώτου Θεοδώρα, Λάμπου Σπύρος,  Μελισσάρης  Γιάννης,

Μπερμπερής Μωυσής , Παρασκευάς  Δρόσος,  Σκούρας Γιώργος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου