Zεμπίλης: φέτος θα απογειωθεί ο τουρισμός στην Εύβοια!

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1» και στο δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ανοίγουν πλέον σταδιακά όλες οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά παράλληλα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ώστε να μην επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση.  

 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την φετινή τουριστική σεζόν για την Εύβοια, δεδομένης της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης και της εγγύτητας με την Αττική. Μάλιστα, όπως εξήγησε, η πρόσβαση στην Εύβοια μπορεί να γίνει  μέσω της γέφυρας της Χαλκίδας, χωρίς υγειονομικούς κανόνες, ελέγχους και διατυπώσεις. Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, με φιλόξενους ανθρώπους, αναβαθμισμένες ξενοδοχειακές υποδομές, δημοφιλείς παραλίες, πανέμορφα τοπία, πλούσια γαστρονομία, και αξιόλογα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης της θαλάσσιας οικονομίας στην Εύβοια.

 

Στην συνέχεια και σε σχετική ερώτηση, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το εργασιακό νομοσχέδιο, θεωρώντας τις προερχόμενες αντιδράσεις από την Αριστερά ως υπερβολικές, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα. Ο Βουλευτής Ευβοίας σημείωσε ότι: «η Αριστερά για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας ήταν στην γωνία. Η πανδημική κρίση δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αντιπολίτευση του “πεζοδρομίου”, στην οποία μας έχει συνηθίσει η Αριστερά, και κρίνω ότι βρήκαν στο εργασιακό νομοσχέδιο μία σημαία ευκαιρίας. Ακούγεται, λοιπόν, από κάποιους τεχνηέντως ότι καταργήθηκε το 8ωρο, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Με την συγκεκριμένη ρυθμιστική παρέμβαση επιχειρείται μία διευθέτηση του χρόνου εργασίας, προς όφελος των εργαζομένων. Επιπλέον, βλέπω αυστηροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και της επιθεώρησης εργασίας, ως ανεξάρτητης αρχής πλέον, και μια σειρά δικλείδων ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της εργασίας».  

 

Ερωτηθείς, να σχολιάσει τον πρόσφατο νόμο για την συνεπιμέλεια, ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενο για ένα τέτοιο νομοσχέδιο να υπάρξουν αντιδράσεις. «Το οικογενειακό δίκαιο ,επειδή το ζούμε και ως δικηγόροι,  έχει συνήθως μεγάλες εντάσεις και αντιδικίες. Όση αγάπη και θαλπωρή υπάρχει σε μια οικογένεια, τόση ένταση προκύπτει μετά από ένα διαζύγιο. Από το 1983, δεν υπήρξε άλλη μεταρρύθμιση στο οικογενειακό μας δίκαιο και τώρα ρυθμίζονται θέματα που στην Ευρώπη είναι ήδη δεδομένα. Νομίζω ότι είναι ένα νομοσχέδιο προς την σωστή κατεύθυνση που δίνει βαρύτητα στο παιδί και την σχέση του με τους δύο γονείς», τόνισε ο κ. Ζεμπίλης.    

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, για την μείωση προκαταβολής φόρου και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το αν αυτές οι ελαφρύνσεις συνδέονται με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε: «στη χώρα μας δεν σταματάμε ποτέ να μιλάμε για ανασχηματισμούς και εκλογές. Μόλις τελειώσουν οι εκλογές συνεχίζουμε να μιλάμε για τις επόμενες εκλογές κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια θεσμική αναξιοπιστία, ένα  θεσμικό έλλειμμα. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, δεν άφησε τέτοια περιθώρια και δεν νομίζω ότι θα έθετε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο του όπλο, την αξιοπιστία του.  Θεωρώ, αντίθετα ότι το 2022 θα είναι ένα έτος ορόσημο, με ικανούς χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, και αυτό απαιτεί μεθοδική προετοιμασία και προσπάθεια. Επιπλέον, θα είναι η τελευταία χρονιά χωρίς τον βραχνά της ανελαστικής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Έτσι, φρονώ ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2022». 

 

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αφορά το δικαστικό σύστημα της χώρας, καθώς ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτόν τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στην λίστα των ψηφιακών δεικτών στην Ευρώπη. «Η δικαιοσύνη πάσχει και όχι μόνο ταλαιπωρεί τους πολίτες, αλλά είναι και βαθιά αντιαναπτυξιακή, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και αγκυλώσεων. Υπάρχει, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για μεταρρυθμίσεις και στο πεδίο της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμπίλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου