ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, 17-18/7/2021



Στο αισθητικό Δάσος Στενής και στη Δίρφυ


ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ –ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΚΑΔΙΜΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ένας δρόμος στη μνήμη του Σωκράτη μας, που έφυγε από αυτή τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια. Ο Σωκράτης ήταν ένα πολύ έξυπνο και ευαίσθητο παιδί με χιούμορ και με αγάπη για το διάβασμα, τις τέχνες και τη φύση. Ιδιαίτερα αγαπούσε το βουνό Δίρφυς και το αισθητικό δάσος Στενής.

Ένας δρόμος διαφορετικός από τους άλλους, με συναισθηματική φόρτιση αλλά και με σκοπό την προστασία της ορεινής φύσης και την προβολή του κινήματος ΑΜΕΑ. Κατά τη διάρκεια του δρόμου δεν θα χρησιμοποιηθούν τζελάκια, πλαστικά μπουκάλια, αγορασμένο νερό. Ο δρόμος δεν θα χρονομετρηθεί. Θα γίνει στην περιοχή του αισθητικού δάσους Στενής, στην κορυφή της Δίρφεος, συνοδεία και άλλων εκδηλώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7

18.00 μ.μ. Εκκίνηση του δρόμου απόστασης 12 χλμ, από το γήπεδο Άνω Στενής έως το εικονοστάσι Πρ. Ηλία (έναντι του καταφυγίου Δίρφεος) και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Απευθύνεται μόνο σε έμπειρους δρομείς, κυρίως ορεινών δρόμων. Υψομετρική διαφορά: 700μ.  Μέγιστος χρόνος διαδρομής: 3 ώρες.  Πεδίο: δασικοί δρόμοι:7,5 χλμ, μονοπάτι 4,5 χλμ.  Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής.

18.30 μ.μ. Εκκίνηση δρόμου 5,3 χλμ από το γήπεδο Στενής έως την κορφή του Βράχου της Στενής και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Απευθύνεται σε όλους τους πεζοπόρους, δρομείς, αθλητές. Υψομετρική διαφορά:170μ. Μέγιστος χρόνος διαδρομής: 2 ώρες. Πεδίο: δασικοί δρόμοι 4,3 χλμ, μονοπάτια 1 χλμ. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής.

18.45 μ.μ. Εκκίνηση του δρόμου 800μ για παιδιά κάθε ηλικίας και άτομα ΑΜΕΑ. Πεδίο: δασικός δρόμος.  

Όλες οι διαδρομές θα έχουν σήμανση και επίσης θα υπάρχουν εθελοντές βοηθοί. Καλό είναι ο καθένας από τους συμμετέχοντες να έχει σε μικρό σακίδιο πλάτης το δικό του παγούρι με νερό, που μπορεί να  προμηθευτεί από τις γειτονικές πηγές πριν τον δρόμο.

Τροφοδοσία με νερό από πηγή θα υπάρχει:

Α. Για τον δρόμο των 5,3 χλμ στο σημείο των 2 χλμ.

Β. Για τον δρόμο των 12 χλμ θα υπάρχει τροφοδοσία με νερό από πηγή και πρόχειρο φαγητό στο 2ο χλμ, στο 5ο χλμ και στο 9ο χλμ.

Οι διαδρομές μπορεί να τροποποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης, π.χ. μεταβολών του καιρού.

Στο σημείο εκκίνησης θα υπάρχουν η γραμματεία και μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Χαλκίδας, για παρουσίαση του έργου και των αναγκών του συλλόγου.

21.30 μ.μ. Στο χώρο της βρύσης Νταβέλη στην Άνω Στενή θα γίνει εκδήλωση με θέμα:

Ιστορίες και παραμύθια που άρεσαν στο Σωκράτη – ποιήματα για το Σωκράτη

Αφηγητής Ηλίας Καραμπάς, απαγγελία: Φωτεινή Αγγελακοπούλου. Τις αφηγήσεις θα συνοδεύσει με μουσική ο Σπύρος Γεωργιάδης, μέλος του ΣΙΔΕΡΙΤΗ και με άλλους μουσικούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7,   7.30 π.μ.

Αναχώρηση πεζοπορικής ομάδας από το Διάσελο Συκά προς την κορφή της Δίρφεος. Μόνο για έμπειρους ορειβάτες. ‘Ώρες πεζοπορίας: 4,5. Περιορισμένος αριθ. συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής: 6981704637, sideritis2019@gmail.com

 

Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον covid19.

 

Ο Ορεινός Δρόμος Σωκράτης διοργανώνεται από το ΣΙΔΕΡΙΤΗ, από το Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ και υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Συμμετέχουν:

Ο Σύλλογος Δρομέων Ψαχνών

Ο Φυσιολατρικός – Ορειβατικός Σύλλογος Στενής Η ΔΙΡΦΥΣ

Τμήμα εθελοντών δημιουργικής απασχόλησης ΔΗΚΑΔΙΜΕ

Πολιτιστικός σύλλογος Τ΄ Αλωνάκι


--
ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ
Σύλλογος για την Προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου