Στο 12th World Chambers Congress – Generation Next: Chambers 4.0 που διοργανώθηκε από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο στις 23-25 Νοεμβρίου 2021 στο Ντουμπάι, συμμετείχαν και εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης και ο κ. Δημήτρης Βαρελάς, εκπρόσωπος του Φορέα στο Διεθνές Επιμελητήριο.





Σκοπός ωστόσο, της συμμετοχής των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Εύβοιας, πέραν της συμμετοχής τους στις εργασίες του σημαντικού Διεθνούς Συνεδρίου, ήταν και η διενέργεια επαφών με τοπικούς επιχειρηματίες και Φορείς, με κατεύθυνση την ανάπτυξη των ευβοϊκών εξαγωγών και του ευβοϊκού τουρισμού.

 

Για αυτό το σκοπό το Επιμελητήριο διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στο ελληνικό εστιατόριο Greek & Delicious σε ένα από τα πιο προβεβλημένα σημεία του Ντουμπάι, στο Jumeirah Lakes Towers, εκδήλωση προβολής της τουριστικής και της παραγωγικής ταυτότητας της Εύβοιας. 

 

Κατά την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Ellines In Emirates - εκπροσωπούμενη από τον Γιώργο Γιαννάκη που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά επί σειρά ετών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - οι εκπρόσωποι του Φορέα :

 

Συζήτησαν τρόπους προβολής του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και δημιούργησαν προοπτικές προβολής στα πλαίσια της EXPO Dubai και της Gulf Food που θα προκαλέσουν εξαγωγική δραστηριότητα για τους Ευβοιώτες παραγωγούς, premium προϊόντων με ανάλογες προδιαγραφές για την ανταγωνιστική αγορά του Ντουμπάι.

 

Έκαναν σημαντικές επαφές με τον εμπορικό ακόλουθο των Εμιράτων κ. Δημήτρη Θωμόπουλο, τον σύμβουλο επιχειρήσεων και σύμβουλο του οργανισμού τουρισμού της Κύπρου τα τελευταία 15 χρόνια  Μr. Hrach Kalsahakian για την εταιρεία Cοnsider Consultancy, τον υπεύθυνο τοποθέτησης προϊόντων σε αλυσίδα hypermarket στο Ντουμπάι Μr. Hussein και την κ. Εύα Βουράκη για την εταιρεία G&D που δρστηριοποιείται στις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων σε Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και χώρες του Αραβικού κόλπου.

 

Πραγματοποίησαν συζητήσεις με στόχο, την υλοποίηση ημερίδας στα μέσα Φεβρουαρίου 2022 για την Ευβοϊκή γαστρονομία, την προβολή premium προϊόντων ντόπιων παραγωγών και παράλληλη εκδήλωση προβολής Travel video της Εύβοιας σε φορείς τους τουρισμού, με αντίστοιχες B2B συναντήσεις.

 

Τέλος επί τάπητος έθεσαν την προοπτική διοργάνωσης Μedia & Fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) από τα Εμιράτα στην Εύβοια, για να φιλοξενηθούν οι επαγγελματίες επισκέπτες για μία εβδομάδα στη διάρκεια του Μαΐου στην Εύβοια και να ξεναγηθούν σε σημαντικά σημεία του νησιού, με σκοπό μέσα από τη βιωματική εμπειρία της περιοχής, να δημιουργηθεί η προοπτική συνεχούς συνεργασίας.

 

Πέραν αυτών οι εκπρόσωποι του Φορέα στο πλαίσιο αξιοποίησης της διεθνής διάστασης της Expo Dubai 2020 και των ευκαιριών επιχειρηματικής δικτύωσης υψηλού επιπέδου που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της, επισκέπτηκαν και την ελληνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση, μια συμμετοχή που αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και το όραμα της χώρας για το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου