Δήλωση της Κατερίνας Παπουτσή, εκλεγμένης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αλιβερίου



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας Αλιβερίου στη συνεδρίαση του Κοινοτικού  Συμβουλίου, στις 5/11/21, όχι γιατί δεν συμφωνεί με την ανάγκη να πραγματοποιηθούν τα έργα που προτείνονται ακόμα κι αν αυτά είναι ελάχιστα σε σχέση με τις πραγματικές απαιτήσεις,

ωστόσο:

1.   Για άλλη μία φορά δεν λάβαμε καμία εισήγηση για τα θέματα πάρα μόνο μία κοινοποίηση τίτλων και αυτή την τελευταία στιγμή!  Καλούμαστε λοιπόν να εκφέρουμε άποψη όπως – όπως και μάλιστα μέσω μέηλ ή μηνύματος στο κινητό ελέω και πανδημίας, χωρίς να υπάρχει το οτιδήποτε που να αποσαφηνίζει τη γενική φιλοσοφία της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος. Παραλάβαμε μόνο μία λίστα από παλιότερες και νέες προτάσεις με την ευχή να υλοποιηθούν άραγε κάποτε; αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να παίζει το συμβούλιο μίας κοινότητας. 

2.   Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών που ολοένα και διευρύνονται και ταυτόχρονα ολοένα και θυσιάζονται στο ζύγι κόστους οφέλους. Ασφαλές και σύγχρονο δημοτικό οδικό δίκτυο, χώρους πράσινου και αναψυχής, χώρους για την πολιτιστική έκφραση, χώρους για την άθληση των νέων ανθρώπων. Φυσικά και έργα υποδομής(όπως π.χ. η Γέφυρα στον Κάμπο), αντιπλημμυρικά, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολικής στέγης, κοινωνικές δομές και υποδομές υγείας – πρόνοιας.

3.   Η Δημοτική μας ενότητα απαιτείται να έχει ένα τεχνικό πρόγραμμα με τις λαϊκές ανάγκες στο επίκεντρο, που δε θα παζαρεύει, δε θα διαπραγματεύεται την ικανοποίησή τους στο όνομα των οικονομικών δυσκολιών που το ίδιο το κράτος και οι κυβερνήσεις διαχρονικά βάζουν με τον Καλλικράτη προκειμένου να φορτώνονται όλο και περισσότερα βάρη μέσω ανταποδοτικών στις πλάτες του λαού.  Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για την αποκατάσταση της επικίνδυνης γέφυρας που συνδέει τον παραλιακό δρόμο του Κάμπου με τον Κάραβο. Τέτοια έργα είναι μη επιλέξιμα γιατί δεν είναι κερδοφόρα και φτάνουμε στο σημείο  η εικόνα εγκατάλειψης να είναι εμφανής σε έναν δρόμο το οποίον διασχίζουν χειμώνα - καλοκαίρι λουόμενοι, περιπατητές, κάτοικοι περιοχής, ενώ τον διασχίζουν ποδήλατα, μηχανές, αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα. Εδώ και χρόνια παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές με το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από το δήμο στην Περιφέρεια και να επιστρέφει. Και ταυτόχρονα προκρίνονται ανέξοδα έργα βιτρίνας για να απορροφούνται οι αντιδράσεις και η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των δημοτών.

 

Το τεχνικό πρόγραμμα, είναι ο καθρέφτης της πολιτικής που εφαρμόζουν μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που ορίζεται από την κεντρική εξουσία. Για το τεχνικό πρόγραμμα 2022, ισχύει η λαϊκή ρήση «τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του...

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Παπουτσή Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου