Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, στην 8η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Tourism & Culture Expo 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο από τις 25 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2021.





Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό φυσικής παρουσίας στον εκθεσιακό χώρο, αλλά και ψηφιακής παρουσίας για την υλοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με τους buyers και είχε αφιερωματικό χαρακτήρα, με βασικό πυρήνα το σύνθημα «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού» και στόχευσε, για μια ακόμη χρονιά, στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού. 

Σκοπός της συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν η προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των ευβοϊκών επιχειρήσεων με τη δημιουργία μιας ισχυρότερης τουριστικής ταυτότητας του Νομού. 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 το Επιμελητήριο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία γαστρονομική εκδήλωση παρουσίασης ευβοϊκών οίνων και εδεσμάτων της Βόρειας Εύβοιας από τον αναγνωρισμένο sommelier κ. Φώτη Σταθόπουλο. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις b2b για την παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της Εύβοιας με σκοπό την ανάπτυξη και υποστήριξη συνεργασιών σε θέματα τουρισμού.

Το περίπτερο που στήριξε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς και η κα Παρασκευή Μπουραντά εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και Υπεύθυνη σε θέματα Τουρισμού, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτριος Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεώργιος Διδασκάλου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου