UrbanAct - «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια»: Εντυπωσιακές τοιχογραφίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαγίων

 



Εκεί που υπήρχε το γκρίζο και άχαρο, αντικαταστάθηκε με ζωντανά χρώματα και πολλή φαντασία. Οι τοίχοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων κοσμούνται με τις τοιχογραφίες που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Life In Colour της UrbanAct. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Zωγραφίζοντας σχολικά κτήρια» της Urban Act και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων και τη συνεργασία και στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Δ/νσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων. Αρωγοί και χορηγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι εταιρείες: Novamix, Flame, Rollex, Νέα Οδός, Τουρκοχωρίτης Ανακυκλωτική και Team Gladiators.

Οι τοιχογραφίες της UrbanAct προσδίδουν χρώμα και ομορφιά στη σχολική κοινότητα, σε μια καλλιτεχνική παρέμβαση που ομορφαίνει τον χώρο του σχολείου και ενισχύει τη φαντασία και δημιουργικότητα των μαθητών, ως ένα ερέθισμα για έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. 

Η θεματική των τοιχογραφιών του 2ου Δημοτικού Βαγίων πλούσια σε χρώματα και δυναμική: Μια αλεπού που προσπαθεί να ξεφύγει από έναν αόρατο εχθρό, ένας σκύλος με διαπεραστικό βλέμμα, ένα εντυπωσιακό ανθρώπινο πορτρέτο αποτελούν μέρος της θεματικής των graffiti που καλύπτουν δημόσιο χώρο του σχολικού κτηρίου.

«Με τη βοήθεια των χρωμάτων και του ταλέντου των καλλιτεχνών, ο γκρίζος τοίχος απέκτησε χρώμα και ζωντάνια. Ο μαγευτικός κόσμος των τοιχογραφιών αποτελεί ερέθισμα για τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου