Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (7) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπής από καταστήματα και εργασιακούς χώρους στη ΘήβαΣυνελήφθη ημεδαπός για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση 


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου δράσης και εντατικών περιπολιών, για την αποτροπή διάπραξης κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, ευρύτερης περιοχής της Θήβας, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-02-2022) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θήβα, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από τους περιπολούντες αστυνομικούς, να κινείται ύποπτα σε περιοχή της Θήβας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με σκούφο και μάσκα, φορώντας γάντια στα χέρια του, ενώ στη θέα των αστυνομικών και πριν τη διενέργεια του επικείμενου ελέγχου, έριξε στο έδαφος ένα κατσαβίδι, το οποίο κατασχέθηκε.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται στη διάπραξη συνολικά επτά (7) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπής, από καταστήματα και λοιπούς εργασιακούς χώρους της πόλης της Θήβας.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ενέχεται:

  • σε (3) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπής, τις οποίες διέπραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της 07-02-2022, καθώς και

  • σε (4) κλοπές, τις οποίες διέπραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της            05-02-2022.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, προέβαινε στον εντοπισμό των υποψήφιων στόχων του και ακολούθως, με τη χρήση κατσαβιδιού, παραβίαζε τις κλειδαριές των θυρών των καταστημάτων και των λοιπών εργασιακών χώρων.

Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη δράση του, περιλαμβάνει χρήματα, διάφορα κοσμήματα και φο μπιζού, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και φο μπιζού, βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Γίνεται μνεία ότι ο ανωτέρω, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου