Να μην περάσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις απολύσεις και το πούλημα της ΛΑΡΚΟ!



Άλλη μια φορά το ΚΚΕ βρέθηκε σήμερα το πρωί στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ που δύο χρόνια τώρα δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, για τα δικαιώματά τους, για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τη Γεωργία Πύθουλα, μέλος του Γραφείου της Επ. Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο Διρφύων - Μεσσαπίων περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια. Κατά την περιοδεία η Γ. Πύθουλα δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, αφού χθες ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων μέχρι το τέλος Φλεβάρη! Σκοπός της να παραδοθεί η επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν πέσει σε τα κοράκια.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την τελευταία πράξη του προμελετημένου εγκλήματος που ακολουθούσαν για χρόνια όλες οι κυβερνήσεις με τις ευλογίες της ΕΕ. Ενός σχεδίου απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία ζωντανή απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας.

Για την περιοχή μας και όχι μόνο, η ΛΑΡΚΟ μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής αν παραμείνει ανοιχτή, αν αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί. Έτσι μπορούν να διασφαλιστούν η δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Εκφράζουμε άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχή μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους, τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων άμεσα να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταδικαστεί η απόφαση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις, για να υιοθετηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για:

§  Διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

§  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

§  Απόδοση των δεδουλευμένων από την εταιρεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου