Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Σερφάρουμε με ασφάλεια, αποφεύγουμε τους κινδύνους




«Ο κόσμος του Διαδικτύου και της εικονικής πραγματικότητας  έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας. Το Internet, μεταξύ άλλων, έχει εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο επιχειρηματικότητας, μέσο ψυχαγωγίας και πηγή γνώσεων. Υπάρχει όμως και η σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου, μια πλευρά που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ένα στα τέσσερα παιδιά έχει λάβει προσωπικές φωτογραφίες άλλων και έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση, ενώ ένα στα δύο συνομιλεί με αγνώστους μέσω Διαδικτύου. Με βάση τα ευρήματα της ίδιας έρευνας, ένα στα τέσσερα παιδιά έχει βρεθεί αντιμέτωπο με κάποιας μορφής ρητορική μίσους μέσω του Internet και ένα στα δέκα παιδιά έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Tα παιδιά και οι νέοι φαίνεται ότι δε διστάζουν να μπλοκάρουν (block) κάποιον ή κάτι που τους έχει αναστατώσει στο Διαδίκτυο, δεν προχωράνε όμως τόσο εύκολα σε καταγγελία (report).

Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η τεχνολογία αποτελεί μονόδρομο. Το ισχυρότερο όπλο προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η γνώση και η σωστή πληροφόρηση. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντάς τους πώς  να αποφεύγουν τους κινδύνους και να σερφάρουν με ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο. Ένα καλύτερο Διαδίκτυο είναι το ασφαλές Διαδίκτυο»



Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γιώργος Αναστασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου