Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η ακρίβεια, ενέργεια και στέγαση απασχολεί τους πολίτες



Βασικά σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Αντιπροέδρου Βουλής στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα»


- Το θέμα που απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια. Η πρόταση η οποία κατά την άποψή μας είναι υπέρ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και δεν επιστρέφει η επιδότηση στον ηλεκτροπαραγωγό, είναι το πλαφόν στη λιανική. Αυτή την πρόταση την έχει κάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ.


- Η επιδότηση θα πρέπει να είναι κλιμακωτή ανάλογα με το εισόδημα. Μπορεί ένας ο οποίος έχει μεγαλύτερο εισόδημα να παίρνει την ίδια επιδότηση στο ρεύμα με έναν που έχει χαμηλότερο εισόδημα;


- Για τις υποδομές για φυσικό αέριο δίνονται πάρα πολλά χρήματα. Στην Αρκαδία αυτή τη στιγμή δίνουν για δίκτυα φυσικού αερίου 45.000.000 ευρώ σε εργολάβους και από την άλλη δίνουν επιδότηση για μετατροπή του καυστήρα σε πετρέλαιο. Θα μπορούσαμε να πάμε σε μια επιδότηση στα ηλιακά, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.


- Ένα μεγάλο θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τα funds και σήμερα η ΝΔ ολοκληρώνει το έργο αφήνοντας τους πιο αδύναμους χωρίς καμία προστασία. Αυτό το ζήτημα αν δεν το αντιμετωπίσουμε άμεσα, θα γίνει τσουνάμι τους επόμενους μήνες.


- Σήμερα οι φοιτητές έχουν μεγάλο πρόβλημα με τη στέγαση σε όλη την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ πρώτο μίλησε πρώτο για την κοινωνική στέγη και τη στήριξη των πιο αδύναμων όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.


- Ο κ. Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ, λέει ότι η ΝΔ είναι κοντά με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γεωργιάδης εύχεται στο ΠΑΣΟΚ, να πάει στο 3% και ανέφερε ότι είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας της αριστεράς. Έχουν μπερδευτεί στη ΝΔ. Ας αποφασίσουν τι είμαστε για αυτούς. Την έχει περάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου